Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα : Οικοδομείται νέα πόλη του μέλλοντος με έμπνευση από τη φύση

Κίνα : Οικοδομείται νέα πόλη του μέλλοντος με έμπνευση από τη φύση

Πρόσφατα έγινε η αποκάλυψη των εντυπωσιακών αρχιτεκτονικών σχεδίων

Άλλη μια φουτουριστική πόλη θα δεσπόζει σύντομα στην αχανή κινεζική ενδοχώρα, με τον σχεδιασμό της να στοχεύει στον συνδυασμό της βιομηχανίας και της τεχνολογίας με την αγνή ομορφιά της επαρχιακής φύσης.

Η τοποθεσία, μεγέθους 4,6 τ.χλμ. βρίσκεται ακριβώς έξω από το Τσενγκντού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σιτσουάν, πρόκειται να φιλοξενήσει περισσότερα από ένα πανεπιστήμια, εργαστήρια και γραφεία, σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά γραφεία που έχουν αναλάβει το project. (Office of Metropolitan Architecture και Gerkan, Marg & Partners).

Πηγή: CNN

Μια πόλη του μέλλοντος

Το project, που είναι γνωστό ως «Τσενγκντού, Πόλη του Μέλλοντος, της Επιστήμης και της Τεχνολογίας», αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσω μιας σειράς ψηφιακών προβολών. Θα βρίσκεται σε επαρχιακή περιοχή, κοντά στο πολυαναμενόμενο Διεθνές Αεροδρόμιο Τιανφού, το οποίο πρόκειται να ανοίξει εντός των επόμενων μηνών καθιστώντας την Τσενγκντού μόλις την τρίτη πόλη της χώρας, εκτός από το Πεκίνο και τη Σαγκάη που θα διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια.

Η εταιρεία ΟΜΑ, έχει αναλάβει περιοχή μεγέθους 460.000 τ.μ. στην καινούργια πόλη, όπου πρόκειται να στεγαστούν αρκετά εκπαιδευτικά ιδρύματα και η οποία είναι γνωστή ως Διεθνές Εκπαιδευτικό Πάρκο (ΤOD).

Τα δύο γραφεία ανέλαβαν το έργο μετά από συμμετοχή σε σχετικό διαγωνισμό

Οι ψηφιακές προβολές του εκπαιδευτικού πάρκου απεικονίζουν μια σειρά από κτίρια με πράσινες στέγες, ενώ το σχήμα τους είναι εμπνευσμένο από τις καλλιέργειες ρυζιού. Πρόκειται να στεγάσουν πανεπιστήμια, κοιτώνες, εθνικά εργαστήρια και γραφεία και θα θυμίζουν οπτικά μια κοιλάδα. Στο κέντρο τους θα τοποθετηθεί κτίριο μεγέθους 80.000 τ.μ.

Το campus αντλεί την έμπνευσή του από το φυσικό περιβάλλον και όχι από τις ανάγκες της κυκλοφορίας των οχημάτων, τονίζει ο Κρις βαν Ντουίν, ένας εκ των συνεργατών της ΟΜΑ και επικεφαλής των ασιατικών project της εταιρείας σε e-mal προς το CNN.

«Τα σχέδια για την Κίνα συνήθως στηρίζονται στις υποδομές και τις ποσότητες… Η τοπική τοπογραφία συχνά αγνοείται», εξηγεί. «Το αποτέλεσμα είναι πολλά μεγάλα έργα να είναι σχεδόν ίδια μεταξύ τους, και να χάνονται οι ευκαιρίες δημιουργίας πόλεων με τοπικά χαρακτηριστικά».

Ανάγκη για περισσότερες νέες πόλεις

Δεν είναι η μόνη τέτοια πόλη που βρίσκεται υπό κατασκευή στην Κίνα. Η ραγδαία αστικοποίηση της χώρας έχει οδηγήσει σε κορεσμό του αστικού πληθυσμού στο Πεκίνο και την Σαγκάη, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά ότι μέχρι το 2035, ένα δισεκατομμύριο άτομα θα ζουν στις πόλεις της Κίνας.

Ο Βαν Ντουίν εξηγεί στο CNN, ότι το ρεπερτόριο του αστικού σχεδιασμού είναι πολύ περιορισμένο στην Κίνα και ότι θα πρέπει να υπάρξει προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικών μεταξύ των πόλεων και των χωριών στη χώρα.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024