Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτή η κατοικία είναι ανεβασμένη σε ξυλοπόδαρα τριών μέτρων

Αυτή η κατοικία είναι ανεβασμένη σε ξυλοπόδαρα τριών μέτρων

Για να εξασφαλίζει καλύτερο φως και θέα το Forest House I υψώνεται πάνω σε ξυλοπόδαρα.

Η Καναδή αρχιτέκτονας Natalie Dionne εμπνεύστηκε και ολοκλήρωσε ένα καταφύγιο στο δάσος του νοτιοανατολικού Κεμπέκ, το οποίο υψώνεται σε ξυλοπόδαρα για να εξασφαλίζει καλύτερο φως και θέα για τους ενοίκους του.

Το σπίτι που έχει όνομα Forest House I, βρίσκεται περίπου 60 μίλια νοτιοανατολικά του Μόντρεαλ και σχεδιάστηκε για ένα ζευγάρι που επιθυμεί να ζήσει πιο κοντά στη φύση.

Η τοποθεσία που είχαν επιλέξει για το σπίτι τους ήταν αρκετά βραχώδης, συμπεριλαμβανομένου ενός συγκεκριμένου ογκόλιθου τριών μέρων.

Η αρχιτέκτονας και οι πελάτες συμφώνησαν ότι το σπίτι θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο αυτού του βράχου, οπότε το σχεδίασαν υψωμένο σε ξυλοπόδαρα. Αποτέλεσμα είναι να μπαίνει περισσότερο φυσικό φως στους χώρους του και το σπίτι να έχει πολύ καλύτερη θέα προς το δάσος.

Για να είναι το σπίτι φιλικό προς το περιβάλλον το ξύλο ήταν το υλικό που επιλέχθηκε για μεγάλο μέρος της δομής και των επιφανειών του.

Για κύριο πλαίσιο, και ιδιαίτερα τα ανυψωμένα στοιχεία, χρησιμοποιήθηκε σκυρόδεμα και χάλυβας. Η οροφή υποστηρίζεται από μια κατασκευή από βιομηχανικό ξύλο που παράγεται από μαύρο έλατο του Βόρειου Κεμπέκ.

«Αν και τα περισσότερα καναδικά σπίτια είναι κατασκευασμένα από ξύλο, υποστηρίζουμε την ιδέα ότι η χρήση βιώσιμων δασικών προϊόντων τοπικής προέλευσης, όποτε είναι δυνατή, συμβάλλει θετικά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα οποιουδήποτε έργου» είπε η αρχιτέκτονας.

Το κτίριο έχει δύο ορόφους και έκταση 215 τετραγωνικών μέτρων. Στο κάτω επίπεδο βρίσκεται η είσοδος αλλά και ένας ξενώνας με κουκέτες που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10 άτομα.

Στον πάνω όροφο, η σκάλα χωρίζει το πάτωμα σε δύο τμήματα. Από τη μία πλευρά βρίσκεται η κύρια κρεβατοκάμαρα ενώ η άλλη πλευρά περιλαμβάνει ένα μεγάλο σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία.

Οι συρόμενες γυάλινες πόρτες επιτρέπουν στο σαλόνι να ανοίγει σε μια μεγάλη, μερικώς σκιασμένη βεράντα. Αυτή η βεράντα εκτείνεται μέχρι τις κορυφές των δέντρων, επιτρέποντας στο σπίτι να δείχνει σαν μέρος του τοπίου.

Το ξύλο κυριαρχεί στο εσωτερικό. Η σκάλα είναι κατασκευασμένη από μασίφ σφένδαμο, όπως και οι νησίδες της κουζίνας και τα ντουλάπια στα υπνοδωμάτια. Άλλα ενσωματωμένα ντουλάπια είναι κατασκευασμένα από ρωσικό κόντρα πλακέ.

Τα δάπεδα είναι γυαλισμένο σκυρόδεμα, ενώ τα παράθυρα πλαισιώνονται από φυσικό αλουμίνιο, ένα ακόμα υλικό που είναι εύκολο να ανακυκλωθεί.

Με πληροφορίες από: Dezeen

Sports in

Ζιοβάνι: «Άνευ προηγουμένου επίτευγμα – Τιμή μου που φόρεσα τη φανέλα του Ολυμπιακού» (pic)

Το μήνυμα του Ζιοβάνι για την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024