Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουδείς μωρότερος

Ουδείς μωρότερος

Η ζωή μας και ο κοροναϊός

Κυκλοφορεί η φήμη ότι οι γιατροί δεν είναι δα και άσσοι της οδήγησης, τώρα ήρθε η ώρα να πούμε ότι δεν είναι καν άσσοι της ιατρικής. Μας την επιτρέπουν αυτήν την τερατολογία τα τερατώδη ποσοστά αρνητών του εμβολίου ανάμεσα στο ιατρικό προσωπικό, κάποιοι εκ των οποίων τολμούν να προπαγανδίζουν την τρέλα τους ακόμη και σε ανθρώπους με ευάλωτη υγεία, αλλά δεν τους τσάκωσα πάνω στην πράξη να γίνει το έλα να δεις.

Οπότε αφήνουμε στην μπάντα τους ιατρούς για να πιάσουμε τους διδασκάλους. Πουλιά στον αέρα θα μου πεις και ψύλλους στ’ άχυρα, αλλά δεν βρίσκω και πολύ νορμάλ την δήλωση του καθηγητή Αλιβιζάτου ότι το κράτος «οφείλει να απαγορεύσει στο συγκεκριμένο γιατρό – που δεν έχει εμβολιαστεί – να βλέπει ασθενείς και να τον εντάξει σε άλλη υπηρεσία χωρίς επαφή με ασθενείς». Αλλη υπηρεσία; Οπως; Να πληρώνεται ως ιατρός για να ποτίζει με το λάστιχο τα παρτέρια της εισόδου ή μήπως να αναλάβει το Κυλικείο και να τυλίγει τυρόπιτες, που κι εκεί όμως θα έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που την θέλουν την ζωούλα τους; Μια άλλη δημιουργική απασχόληση για τέτοιους γιατρούς θα ήταν π.χ. να φτιάχνουν ζωάκια οριγκάμι ή να καθαρίζουν τις καλλιόπες σε μέρη εκτός νοσοκομείου. Σπίτι μου, ας πούμε.

Μιας και ξεπέσαμε στην στρατιωτική αργκό, αναρωτιέμαι τι γίνεται με τον κατ’ επάγγελμα στρατιωτικό που δεν υπακούει στην γραμμή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, σε καιρό πολέμου, σαν κι αυτόν που ζούμε τώρα, τώρα, τώρα. Θα τον έκαναν άραγε κι αυτόν κηπουρό να ποτίζει γαϊδουράγκαθα στις βραχονησίδες ή θα τον έστελναν στη φυλακή με το χαλάκι του για τον διαλογισμό υπό μάλης; Και στην τελική, ποιος πληρώνει έναν τέτοιον πολυτάλαντο ιατρό – ποτιστή – βοτανολόγο – οραματιστή;

Εσείς, εγώ, και προπάντων οι αναρίθμητοι επιχειρηματίες του λιανεμπορίου που είδαν σε χρόνο μηδέν τους κόπους τους να γκρεμίζονται τρεφόμενοι με τα ψυχία που τους δίνει το κράτος. Τόσα έχει, τόσα δίνει, ενώ θα μπορούσε να τσοντάρει με απείρως περισσότερα, εξοικονομώντας από την απόλυση όλων αυτών των ωραίων τύπων. Κι έτσι θα ζούσαμε εμείς καλά και οι λιανέμπορες κάπως καλύτερα. Δώσ’ του κλώτσο να γυρίσει, δώσ’ του σου λέω.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024