Κοροναϊός : Εκτίμηση Θωμαΐδη για αύξηση έως και 200% στα λύματα της Αττικής
Μια εκτίμηση που μπορεί να ανατρέψει τα πάντα έκανε, μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης
Κρίσιμο παραμένει το επόμενο 48ωρο για την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας μετά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, με όλα τα μέτρα να βρίσκονται στην ατζέντα της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.
Ο κ. Θωμαϊδης, μιλώντας στο LIVE NEWS, έκανε λόγο για απότομη αύξηση στο ιικό φορτίο στην Αττική, και μάλιστα μεγαλύτερη εκείνης του Νοεμβρίου.
Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ σημείωσε πως «από το Σάββατο ως σήμερα έχουμε μεγάλο ιικό φορτίο στα λύματα, μεγαλύτερο από τον Νοέμβριο, ακόμα και στην κορυφή της πανδημίας. Είναι εξαιρετική ανησυχητική η διασπορά στην Αττική κι αυτό θα μεταφραστεί σε αυξημένα κρούσματα».
Εφιαλτική εκτίμηση
Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι μεγαλύτερη του 50% η αύξηση. Μπορεί να φτάσει το 200% αυτή την εβδομάδα. Το λέγαμε, αν υπάρξει απότομη αύξηση, σημαίνει ότι υπάρχει εκτεταμένη διασπορά. Διευκρινίζω μονίμως ότι εμείς βλέπουμε το συνολικό ιικό φορτίο. Βλέπουμε διασπορά της πανδημίας, δεν θέλαμε να δούμε αυτή την απότομη αύξηση».
Όπως είπε, η απότομη αύξηση του Οκτωβρίου έφερε το κύμα του Νοεμβρίου. «Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, υπάρχει εκτεταμένη οικονομική δραστηριότητα, μετακινήσεις στα ΜΜΜ».
Η εκτίμηση αυτή που ακούγεται τρομακτική μπορεί να ανατρέψει τα πάντα ακόμα και όσα είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα για τα μέτρα που ενδέχεται να επιβληθούν στην Αττική. Αρκεί να σημειωθεί ότι στις αρχές της εβδομάδας η εκτίμηση για την αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής ήταν στο 40%.
- Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή η μητέρα του
- Η ώρα της απολογίας για τον σμήναρχο – Έφτασε στο Αεροδικείο
- Κυτταρικό εμφύτευμα εναντίον της Πάρκινσον δοκιμάζεται σε ανθρώπους
- Αντύπας: Η νύφη του διεκδικεί μια θέση στη Eurovision και τις δίνει τις ευχές του
- Super Bowl: Οι… θάμνοι του Bad Bunny έβγαλαν 1300 δολάρια (pics, vids)
- Άγριο επεισόδιο βίας στο Ηράκλειο: Του έσπασαν τα δόντια με πέτρα
