
Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους
Για το επίδομα επιστημόνων είναι ξεκάθαρη και θα έχει στοχευμένη δράση
Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης για το επίδομα επιστημόνων, αλλά και για τις ενέργειες του οργανισμού προς όφελος των ανέργων και μακροχρόνια ανέργων.
Σύμφωνα με τον κ. Πρωτοψάλτη, η διάταξη για το επίδομα επιστημόνων είναι ξεκάθαρη και θα έχει στοχευμένη δράση. Θα ληφθεί υπόψιν το οικογενειακό εισόδημα και η μείωση του τζίρου.
Με αίτησή τους στην ΕΡΓΑΝΗ, οι επιστήμονες καταχωρούν τα στοιχεία τους, τα οποία υπόκεινται σε επεξεργασία και στη συνέχεια ο ΟΑΕΔ προχωρά στην πληρωμή των δικαιούχων.
Όπως υποστήριξε ο κ. Πρωτοψάλτης, η μέριμνα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους περιλαμβάνει ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας μέσα από παροχές και βοηθήματα, αλλά και δίνοντας δίμηνη παράταση του επιδόματος για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.
Ακόμα, προκηρύσσει προγράμματα για 7000 νέες θέσεις εργασίας που αφορούν νέους πάνω από 30 ετών σε πέντε μεγάλες περιφέρειες της χώρας. Η επιδότηση είναι κρατική έως 700 ευρώ το μήνα.
Υπάρχει επίσης το πρόγραμμα για 8000 νέες θέσεις εργασίας για νέους 18-29 ετών με 75% επιδότηση σε μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.
- Παραπλανητικά SMS με στόχο το Fuel Pass
- Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα
- Ποιοι σώζουν την… «τιμή» του χρυσού που κατρακυλάει
- «Νόμιμοι στόχοι» τα ισραηλινά και αμερικανικά πανεπιστήμια για το Ιράν
- ΗΠΑ και Ιράν καταδικάζουν την επίθεση στην οικία Μπαρζανί στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- O Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί νέο τεθωρακισμένο και τεστ για κινητήρα στερεού καυσίμου για πυραύλους

