Οι στίχοι θα γίνουν τραγούδια και τα τραγούδια ένα συλλεκτικό βινύλιο για τα δικαιώματα του παιδιού, που θα κυκλοφορήσει με διαφορετικά εξώφυλλα φιλοτεχνημένα από γνωστούς εικονογράφους

Έναν διαφορετικό διαγωνισμό και μάλιστα για καλό σκοπό, έναν διαγωνισμό στιχουργικής για παιδιά διοργανώνει το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Στόχος είναι να προκύψουν τραγούδια σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού ενώ, γνωστοί καλλιτέχνες θα βοηθήσουν στη μελοποίησή τους.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό δημιουργίας στίχων εμπνευσμένων από τα δικαιώματα του παιδιού, στον οποίο το Δίκτυο καλεί όλα τα παιδιά να λάβουν μέρος. Κάθε παιδί μπορεί να αντλήσει έμπνευση από κάθε ένα διαφορετικό δικαίωμα που περιλαμβάνεται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, να συνθέσει στίχους και να τους στείλει στο Δίκτυο, το οποίο θα αναλάβει τη μελοποίησή τους.

Οι καλλιτέχνες που θα βοηθήσουν είναι: Τατιάνα Ζωγράφου, Άγγελος Αγγέλου, Μπάμπης Στόκας, Θοδωρής Παπαϊωάννου, Φοίβος Δεληβοριάς, Burger Project, Χρήστος Θηβαίος, Αντώνης Παπαθεοδούλου, Γιώργης Χριστοδούλου, Γιώργος Χαρωνίτης, Δημήτρης Μπασλάμ, Μαρία Παπαγεωργίου, Σαββέρια Μαργιολά, Γιώργος Γκώνιας, Αριστείδης Μάραντος, Dilema, Νίκος Ζούδιαρης, Σταύρος Σιόλας, Φωτεινή Βελεσιώτου και Κώστας Παρίσσης.

Οι στίχοι θα γίνουν τραγούδια και τα τραγούδια ένα συλλεκτικό βινύλιο για τα δικαιώματα του παιδιού, που θα κυκλοφορήσει με διαφορετικά εξώφυλλα φιλοτεχνημένα από γνωστούς εικονογράφους όπως ο Βασίλης Παπατσαρούχας, Μαρία Μπαχά, Μυρτώ Δεληβοριά, Ίριδα Σαμαρτζή, Χαρά Μαραντίδου, Αχιλλέας Ραζής και Ντανιέλα Σταματιάδη.

Η παρουσίαση του Διαγωνισμού γίνεται σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου που διοργανώνει το Δίκτυο την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 στις 6 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://zoom.us/j/94179951250 και θα αναμεταδοθεί ζωντανά (live streaming) από τη
σελίδα του Facebook του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού (@ddp.gr).

Με τον διαγωνισμό ο σκοπός του Δικτύου είναι διπλός: να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, αλλά και να ενθαρρύνει τα ίδια τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα δικαιώματά τους, να εμπνευστούν από αυτά και να εκφραστούν δημιουργικά.

Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος παιδιά μέχρι 18 ετών, είτε ατομικά είτε ομαδικά, στέλνοντας ως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021 στίχους στα ελληνικά ή και τα αγγλικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού diktio@ddp.gr. Επιπλέον μπορούν να στείλουν επίσης τους στίχους τους μελοποιημένους.

Ήδη με στίχους που δημιούργησαν οι Νάντα, Τζούντι, Τζάνα, Ηλέκτρα, Φαρσίντ, Άγγελος, Λευτέρης, Ιωάννα, Αχιλλέας, Υακίνθη, Έλενα, Σπύρος, Θανάσης, Μαριέττα, Μαρβίνα, Αμάντα, Κίτα, Ίσρα, Εμμάνουελ, Έμμυ, Αλκυόνη, Φένια και Αντώνης, τα πρώτα τραγούδια, για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, είναι πραγματικότητα!

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr