Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μάχη» μέχρι το τελευταίο… δευτερόλεπτο για τον Ολυμπιακό

«Μάχη» μέχρι το τελευταίο… δευτερόλεπτο για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να «θυμηθεί» τα τελευταία παιχνίδια του στο Περιστέρι, που δείχνουν πόσο δύσκολη θα είναι η αποστολή των ερυθρόλευκων στο σημερινό ματς με τον Ατρόμητο

Το σημερινό πρόγραμμα της Σούπερ Λίγκας θα κρίνει πολλά σε ότι αφορά την εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθώς υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια για την 18η αγωνιστική.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός κοντράρεται εκτός έδρας με τον Ατρόμητο, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα.

Για τον Ολυμπιακό λοιπόν που θα παίξει στις τρεις το μεσημέρι στο Περιστέρι, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα της κόντρας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, αυξάνοντας περισσότερο την διαφορά του από ασπρόμαυρους ή κιτρινόμαυρους.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να αυξήσει την διαφορά και από τους δύο αν το ματς στην Θεσσαλονίκη λήξει ισόπαλο κι αυτό θα είναι ένα ιδανικό σενάριο για τους ερυθρόλευκους.

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει ο Ολυμπιακός να νικήσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και η αποστολή της ομάδας του λιμανιού δεν θα είναι εύκολη.

Για ν’ ακριβολογούμε οι πρωταθλητές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πολύ σκληρή «μάχη», κάτι που άλλωστε αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα στις τελευταίες επισκέψεις των πειραιωτών στην έδρα του Ατρόμητου.

Υπάρχει μάλιστα ένα στοιχείο που φανερώνει πολλά για τον βαθμό δυσκολίας που έχουν τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Περιστέρι κι αυτό έχει να κάνει με το ότι οι ερυθρόλευκοι σκοράρουν στο φινάλε των αγώνων τους.

Το 2018 για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 93’, με τον Χατζισαφί να σκοράρει το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων και να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

Υπάρχουν φυσικά και δύο ματς – θρίλερ για τους πειραιώτες, αυτή την φορά με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των πειραιωτών.

Στην πρώτη χρονιά του Πορτογάλου στον ερυθρόλευκο πάγκο, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1, κάνοντας μάλιστα ανατροπή.

Ο Καμαρά είχε ισοφαρίσει για τον Ολυμπιακό και ο Βούκοβιτς είχε χαρίσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους με κεφαλιά στο 93’.

Πέρυσι, για όσους δεν το θυμούνται, οι ερυθρόλευκοι είχαν πάρει μια πολύ σημαντική νίκη στην έδρα του Ατρόμητου με 1-0, χάρη σε γκολ του Χασάν στο 90’, μετά από 40άρα πάσα του Βαλμπουενά.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Περιστέρι είναι «μάχες» και κρίνονται στο φινάλε.

Τι σημαίνει αυτό; Μα πολύ απλά ότι οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού πρέπει να πάνε στο συγκεκριμένο ματς προετοιμασμένοι για μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει επίσης πολύ καλά τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα του στο συγκεκριμένο γήπεδο και γι’ αυτό τον λόγο έστειλε και τα σχετικά μηνύματα στους παίκτες του στο Ρέντη.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει επισημάνει στους ερυθρόλευκους τις δυσκολίες της αναμέτρησης και παράλληλα την σημασία του συγκεκριμένου αγώνα και το ζητούμενο για την ομάδα του Πειραιά είναι να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι της Τετάρτης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Επίσης σε ότι αφορά την προσέγγιση του Ολυμπιακού στο σημερινό ματς, θα είναι μεγάλη υπόθεση για τους ερυθρόλευκους να βρουν γκολ από στατική φάση. Το έχουν καταφέρει στα τελευταία ματς και ο Μαρτίνς θέλει να το δει και στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024