Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To V&A ετοιμάζει μεγάλη έκθεση για την αφρικανική μόδα

To V&A ετοιμάζει μεγάλη έκθεση για την αφρικανική μόδα

Μια έκθεση που σκοπεύει να αφηγηθεί μια διαφορετική ιστορία για την γεωγραφία της μόδας και να αλλάξει τους κανόνες που ίσχυαν μέχρι σήμερα.

Διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο για τις επιτυχημένες του εκθέσεις, το Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου που έχει συναρπάσει στο παρελθόν του επισκέπτες με sold out αφιερώματα στον Κριστιάν Ντιόρ, τη Φρίντα Κάλο, τα κιμονό και πολλά ακόμα, ετοιμάζει τώρα μια μεγάλη έκθεση για την αφρικανική μόδα.

Το «Africa Fashion» που αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Ιούνιο του 2022 θα «γιορτάζει την ακαταμάχητη δημιουργικότητα, την εφευρετικότητα και την συνεχή παγκόσμια επιρροή της σύγχρονης αφρικανικής μόδας που χαρακτηρίζεται από τόση δυναμική και ποικιλία όσο και η ίδια η ήπειρος».

Πάνω από 250 αντικείμενα από τα προσωπικά αρχεία σύγχρονων Aφρικανικών δημιουργών θα εκτεθούν μαζί με την συλλογή υφασμάτων και φωτογραφιών του V & A – πολλά από τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης: «Το Africa Fashion θα γιορτάσει τη ζωτικότητα και καινοτομία επιλεγμένων Αφρικανών σχεδιατών». «Ελπίζουμε αυτή η έκθεση να γίνει αφορμή για την επαναδιαπραγμάτευση της γεωγραφίας της μόδας και να αλλάξει τους κανόνες που ίσχυαν μέχρι σήμερα».

Στο επίκεντρο της έκθεσης θα βρίσκεται η πρώτη γενιά Αφρικανών σχεδιαστών που κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση – από την Shade Thomas-Fahm και τον Chris Seydou έως τον Kofi Ansah και τον Alphadi.

Η έκθεση θα «περιγράφει την άνοδο και την επιρροή τους, τη δημιουργική διαδικασία και τις πηγές έμπνευσής τους, μέσα από αληθινές ιστορίες που αφηγούνται όσοι τους αγάπησαν και φόρεσαν τα μοναδικά σχέδιά τους».


Shade Thomas-Fahm

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης και διαρκούς προσπάθειας του V&A να προσθέσει στη μόνιμη συλλογή του περισσότερα έργα Αφρικανών δημιουργών καθώς και δημιουργών της αφρικανικής διασποράς.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία», λέει ο σχεδιαστής Imane Ayissi που γεννήθηκε στο Καμερούν και ζει στο Παρίσι. «Θα είναι μία από τις πρώτες φορές που θα δούμε το ιστορικό πλαίσιο της αφρικανικής μόδας και η πρώτη η ευκαιρία για τον υπόλοιπο κόσμο να καταλάβει πως η αφρικανική μόδα και ομορφιά δεν εμφανίστηκαν χθες».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024