Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Επική έκθεση για το Ιράν ετοιμάζει το V&A για το 2021

Επική έκθεση για το Ιράν ετοιμάζει το V&A για το 2021

Η ιστορία πέντε χιλιάδων χρόνων θα ξεδιπλωθεί μέσα από 350 μοναδικά αντικείμενα στην έκθεση «Επικό Ιράν» που ετοιμάζει το Μουσείο Victoria & Albert.

Το Λονδίνο μπήκε ξανά σε lockdown πριν λίγες μέρες, παρόλα αυτά το Μουσείο Victoria and Albert (V&A) με αισιοδοξία ανακοίνωσε λεπτομέρειες για την επική έκθεση- αφιέρωμα στο Ιράν που ετοιμάζει για το 2021.

Η έκθεση «Epic Iran» στοχεύει να αφηγηθεί την ιστορία 5.000 χρόνων μέσα από 350 επιλεγμένα, μοναδικά αντικείμενα από την χώρα. Αν τα περιοριστικά μέτρα έχουν λήξει μέχρι τότε, η έκθεση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13 Φεβρουαρίου 2021 και να διαρκέσει μέχρι και τις 30 Αυγούστου 2021.

Η τέχνη, το design και η κουλτούρα του Ιράν θα παρουσιαστούν στην έκθεση που θα χωρίζεται σε δέκα τμήματα.

Το «Epic Iran» λέγεται πως θα είναι στημένο με τη μορφή μιας πόλης- με πύλη, κήπους, παλάτι και βιβλιοθήκη- έτσι ώστε να προσφέρει μια «εμβυθιστική» (immersive) εμπειρία.

Τα αντικείμενα της έκθεσης προέρχονται από συλλογές που βρίσκονταν στις Η.Π.Α, τη Ρωσία, τη Γαλλία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι επισκέπτες θα εκπλαγούν από την ποιότητα και την ποικιλία των αντικειμένων από την ιρανική αρχαιότητα τα οποία φανερώνουν ένα πολιτισμό τόσο προχωρημένο όσο και της γειτονικής Μεσοποταμίας και της Αιγύπτου» αναφέρει ένας από τους επιμελητές της έκθεσης «Epic Iran» συμπληρώνοντας: «Θα γίνει φανερό ότι η Περσική Αυτοκρατορία έλαβε μια πολύ πλούσια κληρονομιά από τις παλιότερες περιόδους της ιρανικής ιστορίας».

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της έκθεσης θα είναι το «Royal Patronage».

Τρεις πίνακες με ύψος 10 μέτρα, που θα αναπαριστούν τα διάσημα ψηφιδωτά κτίρια της πόλης Ισφαχάν, θα κρέμονται από το ταβάνι ενώ μια προβολή επαυξημένης πραγματικότητας θα δημιουργεί την αίσθηση πως ο επισκέπτης βρίσκεται κάτω από θόλο.

Μεγάλο κομμάτι της έκθεσης θα είναι αφιερωμένο στην ποίηση και τη λογοτεχνία του Ιράν ενώ ένα τμήμα της θα αναφέρεται και στην ταραγμένη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Έργα μοντέρνων και σύγχρονων Ιρανών εικαστικών όπως οι: Parviz Tanavoli, Monir Farmanfarmaian και Shirin Neshat θα συμπεριλαμβάνονται επίσης στο «Epic Iran».

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024