Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Radiohead : Στο σφυρί σπάνια demo κασέτα από τα σχολικά τους χρόνια

Radiohead : Στο σφυρί σπάνια demo κασέτα από τα σχολικά τους χρόνια

Μια σπάνια demo κασέτα των Radiohead από τα χρόνια που τα μέλη του γκρουπ πήγαιναν ακόμα σχολείο πωλείται σε on line δημοπρασία

Ένα demo των πρώτων χρόνων των Radiohead, με τίτλο «Gripe», το οποίο ηχογραφήθηκε όταν το συγκρότημα ήταν ακόμα στο σχολείο θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Η κασέτα, η οποία δόθηκε σε έναν φίλο της βρετανικής μπάντας τη δεκαετία του ’90, περιλαμβάνει έξι τραγούδια, τρία από τα οποία δεν έχουν ακουστεί μέχρι τώρα – «Promise Me», «Body In A Box» και «These Are The Chains».

Τα άλλα τρία τραγούδια είναι τα «Happy Song», «To Be A Brilliant Light» και «Sinking Ship».

Η κασέτα συνοδεύεται από χειρόγραφες σημειώσεις και ετικέτες σχεδιασμένες από τον frontman του alternative rock συγκροτήματος, Τομ Γιορκ.

Οι Radiohead δημιουργήθηκαν το 1985, με ακριβώς την ίδια σύνθεση που έχουν μέχρι σήμερα. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν συμμαθητές στο δημόσιο σχολείο αρρένων Abingdon School, στα προάστια της πόλης της Οξφόρδης.

Η ενασχόλησή τους με τη μουσική οδήγησε στη δημιουργία ενός συγκροτήματος, αρχικά με τον τίτλο On A Friday, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, το Σεπτέμβριο του 1986 στην Οξφόρδη.

H δημοτικότητα των On A Friday σταδιακά αυξήθηκε, γεγονός που οδήγησε στην εμφάνισή τους στο πρωτοσέλιδο του τοπικού μουσικού περιοδικού Curfew, αλλά και στο ενδιαφέρον δισκογραφικών εταιρειών.

Την ίδια περίοδο, το συγκρότημα υπέγραψε συμβόλαιο με την EMI, που προέβλεπε την κυκλοφορία έξι άλμπουμ, ενώ παράλληλα μετονομάστηκε, κατόπιν εντολής της δισκογραφικής τους εταιρείας.

Το όνομα Radiohead προήλθε από το ομώνυμο τραγούδι των Talking Heads, που περιέχεται στον δίσκο True Stories.

To σπάνιο αυτό demo που κάθε φαν των Radiohead θα ήθελε να αποκτήσει, ηχογραφήθηκε σύμφωνα με το ΑΠΕ, λίγο μετά την αποφοίτηση τους από το σχολείο, αλλά προτού υπογραφεί το συμβόλαιο.

Ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών, Πολ Φεργουέδερ σε σχετική δήλωση για το σπάνιο αυτό demo των Radiohead δήλωσε:

«Τα τραγούδια είναι ανώριμα αλλά σίγουρα προτείνουν κάτι από το φανταστικό δυναμικό που η μπάντα θα συνειδητοποιούσε σε λίγα χρόνια».

Οι Radiohead πρόσφατα έθεσαν ένα υπογεγραμμένο καπέλο που φορούσε ο Τομ Γιορκ στο μουσικό βίντεο του τραγουδιού «Lotus Flower» προς πώληση στο eBay.

Το καπέλο, πουλήθηκε έναντι 8.000 αγγλικών λιρών, ποσό του διατέθηκε στην οργάνωση Cahonas Scotland.

Η συλλεκτικής αξίας κασέτα «Gripe» είναι μέρος της διαδικτυακής δημοπρασίας Punk και Indie Auction της Omega Auctions, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024