Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβείο Cinematheque για τον Σπάικ Λι

Βραβείο Cinematheque για τον Σπάικ Λι

Ο βραβευμένος με Όσκαρ κινηματογραφιστής Σπάικ Λι τιμήθηκε με το 34ο ετήσιο βραβείο Cinematheque κατά τη διάρκεια μιας ειδικής διαδικτυακής τελετής

Ο βραβευμένος με Όσκαρ αφροαμερικανός κινηματογραφιστής Σπάικ Λι τιμήθηκε με το 34ο ετήσιο βραβείο Cinematheque κατά τη διάρκεια μιας ειδικής διαδικτυακής τελετής.

Οι συνάδελφοι του Λι, μεταξύ των οποίων οι Άντζελα Μπάσετ, Ράιν Κούκλερ, Τζόντι Φόστερ, Νορμ Λιούις και Ρόζι Περέζ, εμφανίστηκαν στα βιντεοκλίπ στα οποία αφηγούνται ιστορίες για τη συνεργασία με τον σκηνοθέτη στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Φόστερ συντόνιζε τη διαδικτυακή τελετή και άνοιξε τη βραδιά με μία συνομιλία με τον Λι.

Το βραβείο το απένειμαν οι ηθοποιοί της ταινίας «Da 5 Bloods» και κατά την ομιλία αποδοχής ο σκηνοθέτης ορκίστηκε ότι θα κάνει ταινίες για πάντα.

«Για μας ως οργανισμό πολιτιστικών τεχνών που τιμά τη σημασία του κινηματογράφου στην κοινωνία μας, ο Σπάικ Λι είναι η τέλεια επιλογή για το ετήσιο βραβείο του American Cinematheque» είχε δηλώσει ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Ρικ Νισίτα.

«Η ικανότητα του Σπάικ να αντιλαμβάνεται και να απεικονίζει τον τόνο της σύγχρονης κοινωνίας είναι εμφανής στις ταινίες του, από τα «Do the Right Thing», «She Gotta Have It», «Malcolm X» και «BlacKkKlansman».

Συνεχίζει το εξαιρετικό έργο του με τα φετινά «Da 5 Bloods» και «American Utopia». Ανυπομονούμε με μεγάλη προσμονή να δούμε πού θα λάμψει στη συνέχεια το φως του» πρόσθεσε.

Το γκαλά απονομής του βραβείου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού διοργανώνεται σύμφωνα με το ΑΠΕ, κάθε χρόνο για τη συγκέντρωση πόρων για τον ετήσιο προγραμματισμό των προβολών κινηματογραφικών αριστουργημάτων στο Egyptian Theatre στο Χόλιγουντ και στο Aero Theatre στη Σάντα Μόνικα.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024