Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης : Η ΝΔ εκκολάπτει τον επόμενο Κορκονέα όσο εμφανίζεται άτεγκτη στο δόγμα «νόμος και τάξη»

Φίλης : Η ΝΔ εκκολάπτει τον επόμενο Κορκονέα όσο εμφανίζεται άτεγκτη στο δόγμα «νόμος και τάξη»

«Μες την πανδημία χρειαζόταν κλίμα κοινωνικής ειρήνης και συνεργασίας. Τι κάνει αντ’ αυτού η κυβέρνηση; Κατεβάζει ένα ακόμα εμπρηστικό νομοσχέδιο, για 20.000 λιγότερους εισακτέους» καταγγέλλει ο Νίκος Φίλης.

«Παιχνίδι με τη φωτιά και περιβόλι δεξιού ρουσφετιού» χαρακτήρισε σε συνέντευξή του ο Νίκος Φίλης την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στον Ant1, τόνισε ότι «μες την πανδημία χρειαζόταν κλίμα κοινωνικής ειρήνης και συνεργασίας. Τι κάνει αντ’ αυτού η κυβέρνηση; Κατεβάζει ένα ακόμα εμπρηστικό νομοσχέδιο, για 20.000 λιγότερους εισακτέους (πανηγύρια σε κολέγια και φροντιστήρια) και 1.000 ειδικούς φρουρούς που θα οπλοφορούν μέσα στα πανεπιστήμια. Την απασχολεί να εμφανίζεται «άτεγκτη» στο δόγμα της «νόμος και τάξη», όταν στην πράξη εκκολάπτει τον επόμενο Κορκονέα».

Δεν έχουν πάρει κανένα δίδαγμα από το πρόσφατο παρελθόν, σημείωσε ο Ν. φίλης, αδιαφορούν αν παίζουν με την φωτιά προκειμένου να «μιλήσουν» στην εκλογική τους βάση, που έχει καταπιεί μέσω των ΜΜΕ όλο το παραμύθι για γενικευμένη ανομία στα ΑΕΙ. «Λιγότερα είναι τα περιστατικά παραβατικότητας στα ΑΕΙ συγκριτικά με άλλους κοινωνικούς χώρους και χαμηλότερης ποινικής έντασης. Και σε κάθε περίπτωση, αν νοιαζόταν η κυβέρνηση για τα ζητήματα ασφαλείας των ΑΕΙ, γιατί δεν τα χρηματοδοτεί να προσλάβουν προσωπικό φύλαξης (αριθμητικά πολύ λιγότερο), όπως ζητούν οι πρυτάνεις;», πρόσθεσε.

«Μήπως γιατί οι 1.000 προσλήψεις ειδικών φρουρών θα είναι περιβόλι δεξιού ρουσφετιού; Με συνεντεύξεις. Θα δώσουν αγώνα δρόμου οι βουλευτές τους, να ξεπεράσει ο ένας τον άλλο. Ας θυμηθούμε, για να φανεί η υποκρισία τους, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το Σεπτέμβριο 2013 είχε απολύσει με μια υπογραφή 1.349 υπαλλήλους των ΑΕΙ, ανάμεσά τους προσωπικό φύλαξης (αλλά μην το ξεχνάμε, και τους σχολικούς φύλακες). Τότε δεν νοιαζόταν για τα γκράφιτι;», διερωτήθηκε.

«Η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε πως «ο Έλληνας φορολογούμενος κάνει θυσίες και στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει ασφάλεια». Η απάντησή τους προς τον Έλληνα φορολογούμενο λοιπόν, είναι οι μισθοί 1.000 ειδικών φρουρών. Η λύση τους σε κάθε πρόβλημα, είναι μια επιπλέον αστυνομική δύναμη, στη χώρα με το μεγαλύτερο ήδη αριθμό αστυνομικών ανά κάτοικο, σε όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε.

Αυτή ήταν πάντα η Δεξιά, τόνισε ο Ν. φίλης, συμπληρώνοντας ότι η σημερινή Δεξιά, οργισμένη από την 5ετία Αριστεράς στην κυβέρνηση έχει ένα στόχο, να μη χάσει ποτέ ξανά την εξουσία.

«Τους ανήκει, όλοι οι άλλοι είναι ‘σφετεριστές’. Και νομίζει ότι θα το πετύχει προσλαμβάνοντας περισσότερους αστυνομικούς ή βάζοντας πρόστιμο 500€ σε πολίτες που έχουν βγει με λανθασμένο κωδικό.

Βλέπουν τι έρχεται μετά το πέρας της πανδημίας, όταν ο κόσμος θα ξεχυθεί ξανά ποτάμι στους δρόμους ενάντια στην αντιλαϊκή τους πολιτική και τρέμουν. Δεν αργεί η στιγμή», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024