Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Πρύτανης ΑΠΘ για σεξουαλικές παρενοχλήσεις: Μιλήστε, μην φοβηθεί κανένας
Π πρύτανης κάλεσε πρώην και νυν φοιτήτριες να προχωρήσουν σε καταγγελίες και να μην φοβηθούν, διαβεβαιώνοντας ότι οι αρχές του ΑΠΘ υπάρχει δίχτυ ασφαλείας στο ΑΠΘ
Για την προσφυγή του στην Εισαγγελία, μετά από το μπαράζ καταγγελιών εκ μέρους πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ μίλησε ο πρύτανης Νίκος Παπαϊωάννου.
Μιλώντας στον Antenna ο πρύτανης κάλεσε πρώην και νυν φοιτήτριες να προχωρήσουν σε καταγγελίες και να μην φοβηθούν, διαβεβαιώνοντας ότι οι αρχές του ΑΠΘ είναι ανοιχτές στην έρευνα και πως «υπάρχει δίχτυ ασφαλείας στο πανεπιστήμιο».
Όπως ανέφερε μιλώντας στον Antenna, οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά τον «ορυμαγδό καταγγελιών», όπως τις χαρακτήρισε, που σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο σε γκρουπ στα social media τον αδήγησε στην απόφαση αυτή.
Εκεί και μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, που έδωσε το έναυσμα σε πολλές γυναίκες να μοιραστούν ή να καταγγείλουν τη δική τους εμπειρία, πρώην φοιτήτριες της Φιλοσοφικής αρχικά κι έπειτα της Γεωλογίας, κατήγγειλαν καθηγητές τους για σεξουαλική παρενόχληση.
«Από τη στιγμή όμως που δεν υπήρχε επώνυμη καταγγελία, πήγα στον εισαγγελέα», εξήγησε ο Πρύτανης, καθώς η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι και ο μόνος τρόπος να γίνει έρευνα.
Μάλιστα, ο Ν.Παπαϊωάννου, είπε ότι μία από τις κυρίες επικοινώνησε μαζί του και σήμερα θα συναντηθούν, προτού κάνει επώνυμα την καταγγελία της.
«Για να προχωρήσει η καταγγελία για τον καθηγητή της Γεωλογίας θα πρέπει να υπάρξει επώνυμη καταγγελία», εξήγησε αναφερόμενος στην πρώην φοιτήτρια που κατήγγειλε παρενόχληση από τον καθηγητή της, σε βαθμό που την εμπόδιζε να πάρει πτυχίο.
«Στην περίπτωση της Φιλοσοφικής, έγινε ΕΔΕ όμως επειδή δεν ήταν επώνυμη καταγγελία, δεν προχώρησε», συμπλήρωσε.
Τέλος, ο πρύτανης κάλεσε την Πολιτεία να «δει το νόμο για το πώς παραγράφονται αυτά τα αδικήματα»
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου