Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπολίτευση χωρίς στοιχεία

Αντιπολίτευση χωρίς στοιχεία

Αντιπολίτευση για τα μπάζα, και συνδικαλισμός - εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού - επίσης για τα μπάζα

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να κάνει αντιπολίτευση χωρίς στοιχεία ή με ψεύτικα στοιχεία. Διαβάζω στις εφημερίδες ότι ο πρόεδρος Αλέξης, ο λατρεμένος πρόεδρος Αλέξης, συγκάλεσε σύσκεψη με ειδικούς επιστήμονες, λοιμωξιολόγους προφανώς προσκείμενους στο κόμμα της χαράς και με τη συμμετοχή της φίλης μου, της κυρίας Αθηνάς Λινού, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους εμβολιασμούς. Και τι είπε ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της συσκέψεως αυτής – που δεν είναι παρά άλλη μία προσπάθεια να κάνει τη φυγή προς τα εμπρός, καθώς τον έχουν στριμώξει άγρια στο εσωτερικό του κόμματος; Τα ακόλουθα:

«Ο ρυθμός εμβολιασμού είναι εξαιρετικά αργός και φοβάμαι ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να πορεύεται χωρίς πυξίδα, τόσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όσο όμως και για την επάρκεια και ταχεία αξιοποίηση των εμβολίων στη χώρα μας».

Για να δούμε όμως τι λένε τα επίσημα στοιχεία, διότι αυτά τα ρημάδια τα στοιχεία είναι που τον διαψεύδουν κατηγορηματικά. Τα αντλώ από την πλατφόρμα www.howmanyvaccinated.com.

Είναι στοιχεία της 12ης Ιανουαρίου, της ημέρας δηλαδή που ο κ. Τσίπρας συγκάλεσε τη σύσκεψη των επιστημόνων και έκανε την παραπάνω δήλωση. Οταν προσέτρεξα εγώ στα στοιχεία της πλατφόρμας προκειμένου να γράψω, είχαν εμβολιαστεί 30.484.103 άνθρωποι παγκοσμίως. Η Ελλάδα βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην 30ή θέση επί 50 χωρών που έχουν ξεκινήσει τα εμβόλια. Είχε εμβολιάσει, ως εκείνη τη στιγμή επαναλαμβάνω, το 0,54% του πληθυσμού της, με όλα τα λάθη, τις αβλεψίες και τις αρρυθμίες του συστήματος.

Εχασε την… μπάλα

Συνεχίζω με στοιχεία, διότι το πράγμα έχει ενδιαφέρον, καθώς καταδεικνύει ότι ο πρόεδρος έχει χάσει, εκτός από την Ομπρέλα, και την μπάλα, και όπως πάει θα χάσει και τα αβγά και τα πασχάλια!

Στη δεδομένη χρονική στιγμή (κατά την οποία εγώ άντλησα τα στοιχεία από την πλατφόρμα), ακριβώς πάνω από την Ελλάδα, στην 29η θέση, βρισκόταν η Ρωσία (η Ρωσία με το δικό της εμβόλιο!), με εμβολιασμένο το 0,55% του πληθυσμού, και στην 26η θέση η Κίνα, με το 0,63% του πληθυσμού εμβολιασμένο (επίσης με δικό της εμβόλιο!). Κάτω δε από εμάς, στην 33η θέση, θα βρει κανείς τη Νορβηγία με 0,39%, στην 36η τη Φινλανδία με 0,32%, στην 38η τη Γαλλία με 0,29%, στην 39η την Ολλανδία με 0,26% και πάει λέγοντας.

Βεβαίως, πάνω από εμάς υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που τα έχουν πάει καλύτερα, όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βρετανία και βεβαίως το Ισραήλ που προηγείται με 22,33% διότι έκανε την κίνηση – ματ και αγόρασε μόνο του εμβόλια.

Είναι εξαιρετικά αργός ο ρυθμός του εμβολιασμού, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος Αλέξης. Εξαιρετικά αργός, δεν ξέρω, με βάση τα στοιχεία αυτά, αλλά αργός πες ότι είναι. Είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα αυτό, επειδή φέρει εγκληματικές ευθύνες η κυβέρνηση; Οχι. Το διευκρινίζει ο πρόεδρος Αλέξης; Μπα, ούτε. Γιατί δεν το διευκρινίζει; Διότι επιχειρεί να βγάλει από τη μύγα ξίγκι, που λέγαμε παλιά. Κάνει τη λεγόμενη αντιπολίτευση για τα μπάζα, αντιπολίτευση του ό,τι να ‘ναι! Και ό,τι βγει…

Συνδικαλισμός

Αντιπολίτευση για τα μπάζα, και συνδικαλισμός – εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού – επίσης για τα μπάζα! Εδωσε συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου την Τρίτη το βράδυ ο Μητσοτάκης και σε ένα σκέλος της συνέντευξης περιέγραψε και τις προσπάθειες της κυβέρνησης πλην των άλλων να θωρακίσει με προσλήψεις προσωπικού το ΕΣΥ, το οποίο δέχεται το κύριο βάρος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Χθες, βγήκε το πρωί στον Γ. Παπαδάκη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ για να διαψεύσει τον Πρωθυπουργό και να τονίσει για πολλοστή φορά ότι χρειάζονται προσλήψεις προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών κ.λπ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ λογικά πρέπει να γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν άλλοι ειδικευμένοι γιατροί να προσληφθούν, και εκείνοι που δεν έχουν προσληφθεί ακόμη είναι γιατροί οι οποίοι έχουν άλλες ειδικότητες, που δεν είναι συμβατές με την αντιμετώπιση της νόσου. Γιατί το λέει λοιπόν; Διότι καλός συνδικαλιστής είναι ο συνδικαλιστής που υπερθεματίζει και υπερακοντίζει τις διεκδικήσεις της αντιπολίτευσης. Ανήκει σε κόμμα της αντιπολίτευσης η περί ης ο λόγος συνδικαλίστρια; Οχι, καλέ, Νέα Δημοκρατία είναι, με το ψηφοδέλτιο των γιατρών της ΔΑΚΕ, της παράταξης ΔΗΚΝΙ, εξελέγη. Προσέξτε, με τη ΔΑΚΕ εξελέγη, στον Μητσοτάκη την πέφτει και τον διαψεύδει. Τι συμπέρασμα βγάζετε; Ακριβώς αυτό: να τη χαίρεται η ΝουΔου. Και να την προτείνει και πάλι στις προσεχείς εκλογές…

Με ρυθμούς κουτσής χελώνας

Δεκαοκτώ μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019, επανήλθε και επίσημα χθες στη Βουλή ο φίλος μου ο Κουρουμπλής, ο οποίος έδωσε τον σχετικό όρκο. Ο κύριος Πάνος είχε προσφύγει στο εκλογοδικείο αμέσως μετά τις εκλογές, καταγγέλλοντας ότι είχαν κλαπεί ψήφοι του (κάτι σαν τον Τραμπ δηλαδή) και ζητούσε να γίνει επανακαταμέτρηση των δικών του ψήφων έναντι του ανθυποψηφίου του στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας, του γνωστού Θανάση με την ανέμελη χαίτη, Παπαχριστόπουλου.

Το εκλογοδικείο, αφού μέτρησε με ρυθμούς κουτσής χελώνας τις ψήφους μία προς μία, κατέληξε ότι ο Κουρουμπλής είχε λάβει 226 περισσότερες ψήφους από τον κ. Παπαχριστόπουλο, ο οποίος παίρνει τη μηχανή του και επιστρέφει αγέρωχος και αεράτος στην ιατρική. Και πιο συγκεκριμένα στο ΕΣΥ, το οποίο λογικά πρέπει να πανηγυρίζει, διότι θα εντάξει (;) στις τάξεις του τον επιστήμονα…

18 μισθοί δώρο!

Καλορίζικος λοιπόν να ευχηθώ στον παλαιοπασόκο (μία φορά ΠΑΣΟΚ, για πάντα ΠΑΣΟΚ) Κουρουμπλή, αλλά εκ των πραγμάτων θέλω να θέσω ένα θέμα το οποίο εκτιμώ ότι οφείλουν να αντιμετωπίσουν ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Τασούλας, πατριώτης μου, και ο καινούργιος υπουργός Εσωτερικών κύριος Μάκης Βορίδης ενόψει εκλογών (όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν):

– Είναι δυνατόν το εκλογοδικείο να θέλει 18 μήνες για να αποφανθεί επί μιας ένστασης που αφορά επανακαταμέτρηση ψήφων; Εγώ λέω πως όχι.

– Ο Παπαχριστόπουλος, τους 18 αυτούς μήνες που υποδυόταν τον βουλευτή στη θέση ενός νόμιμα εκλεγμένου, του Κουρουμπλή, αμειβόταν κανονικά από τη Βουλή, ήτοι από τον δημόσιο κορβανά. Τα χρήματα αυτά θα κληθεί να τα επιστρέψει στο Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα; Με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, απαντώ ο ίδιος, ΔΕΝ θα τα επιστρέψει!!!

– Ο Κουρουμπλής από την άλλη πλευρά – ενημερωτικά το αναφέρω αυτό – θα λάβει ολόκληρο το ποσό που θα απολάμβανε αν είχε εκλεγεί κανονικά, όπως θα έπρεπε, προ 18μήνου. Ητοι 18 μισθούς συν τα συμπαρομαρτούντα που ακολουθούν τη βουλευτική αποζημίωση!!!

Ερωτώ τώρα εγώ: τι από όλα αυτά είναι δίκαιο; Και τι ηθικό; Κύριε Τασούλα και κύριε Βορίδη, μια απάντηση, παρακαλώ…

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024