Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουσεϊνού Μπα: Πρώτο και «φαρμακερό»

Ουσεϊνού Μπα: Πρώτο και «φαρμακερό»

Ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού στόπερ με την φανέλα του Ολυμπιακού και ο Μπα βάζει την «σφραγίδα» του στην πορεία των ερυθρόλευκων προς την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα και μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι προχωρούν ακάθεκτοι για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Οι ερυθρόλευκοι έφυγαν με την ισοπαλία από την Τούμπα (1-1) και διατήρησαν τον «αέρα» των δέκα βαθμών από τον δικέφαλο του Βορρά, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος από την «μάχη» με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Κι αυτό όχι μόνο επειδή διατήρησε την διαφορά από τον αντίπαλο του ή επειδή ακολουθεί σε λίγες μέρες το παιχνίδι των δύο ομάδων στο Καραϊσκάκη.

Κυρίως γιατί οι ερυθρόλευκοι αποδεικνύουν σε κάθε ματς πως δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να τους νικήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας κοντραριστεί με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός παραμένει στο +10 από τον δικέφαλο του Βορρά κι αυτή η διαφορά είναι ενδεικτική της ανωτερότητας των πειραιωτών και στην φετινή κούρσα της Σούπερ Λίγκας.

Έχει φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στον σκόρερ του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι, τον Ουσεϊνού Μπα, καθώς με την κεφαλιά του 25χρονου στόπερ οι πειραιώτες έμειναν όρθιοι στην Τούμπα.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημανθούν δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Πρώτον ότι ο Μπα άξιζε ένα γκολ από την παρουσία του στις στατικές φάσεις σε πολλά προηγούμενα παιχνίδια. Κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα η μπάλα του έκανε το χατίρι σ’ ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν.

Είναι ένας παίκτης που έχει προσπαθήσει πολύ και ο οποίος φέτος βρέθηκε να χάνει έδαφος μετά την περιπέτεια με τον κοροναϊό.

Αυτό το γκολ όμως με την κεφαλιά – οβίδα ήταν και μια επιβράβευση για τον στόπερ των πρωταθλητών, τον οποίο προτίμησε ο Μαρτίνς για το βασικό σχήμα των ερυθρόλευκων στην Τούμπα.

Ήταν το πρώτο αλλά ήταν και «φαρμακερό» καθώς με αυτό το γκολ του Μπα, οι ερυθρόλευκοι έβαλαν ουσιαστικά «σφραγίδα» τίτλου στην φετινή Σούπερ Λίγκα.

Και ήταν φυσικά ένα γκολ το οποίο θα θυμάται σε όλη την καριέρα του ο νεαρός στόπερ, ο οποίος έτρεξε να πανηγυρίσει με τον άλλο κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού, τον Πάπε Σισέ, ο οποίος έμεινε στον πάγκο.

Ήταν επίσης πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ από στατική φάση, όπως είχε γίνει και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Όταν οι ερυθρόλευκοι έχουν στο γήπεδο τον Βαλμπουενά και τον Φορτούνη, πρέπει να βρίσκουν γκολ από τα «χτυπήματα» των δύο μεσοεπιθετικών.

Και η εκτέλεση του Φορτούνη στην φάση του γκολ της ισοφάρισης του Ολυμπιακού ήταν υποδειγματική, καθώς ο διεθνής άσος των πειραιωτών έστειλε την μπάλα να «κατέβει» την κατάλληλη στιγμή και με καλά φάλτσα.

Όταν λοιπόν ο Φορτούνης εκτελεί με αυτό τον τρόπο τα κόρνερ, τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες να βρει γκολ η ομάδα του λιμανιού.

Ο Μπα πήρε… παραμάζωμα την άμυνα του ΠΑΟΚ σπριντάροντας την στιγμή της εκτέλεσης του κόρνερ και βρήκε την μπάλα την ιδανική στιγμή για να σκοράρει. Ήταν ένα γκολ από αυτά πετυχαίνουν οι στόπερ, όταν κινούνται με σωστό τρόπο την στιγμή της εκτέλεσης.

Όταν βρίσκουν τον «διάδρομο» για να τρέξουν κι όταν το άλμα είναι στον σωστό χρόνο. Όλα έγιναν λοιπόν ιδανικά για τον Ολυμπιακό στην φάση του 1-1, ξεκινώντας από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Φορτούνη και φτάνοντας στην κίνηση και την κεφαλιά του Σενεγαλέζου αμυντικού.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024