Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το... «πυρηνικό» όπλο του Ολυμπιακού για εύκολες τριάρες

Το… «πυρηνικό» όπλο του Ολυμπιακού για εύκολες τριάρες

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ο παίκτης που κάνει και φέτος την διαφορά για τον Ολυμπιακό και με τέτοιο γκολτζή έρχονται και οι τριάρες στα ντέρμπι

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έβαλε «φαρδιά – πλατιά» την υπογραφή του στο χθεσινό ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και οδήγησε τους ερυθρόλευκους στην μεγάλη νίκη επί της Ένωσης με 3-0.

Ο διεθνής στράικερ φροντίζει να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πόσο πολύτιμος είναι για τους ερυθρόλευκους και πόσο μεγάλη μεταγραφή ήταν η απόκτησή του.

Γιατί όταν μια ομάδα έχει στο ρόστερ της έναν επιθετικό που σκοράρει όπως ο Ελ Αραμπί, όλα γίνονται πιο εύκολα.

Με τον Ελ Αραμπί σε κέφια είναι εύκολες και οι τριάρες στα ντέρμπι, όπως αποδείχθηκε και στο χθεσινό ματς στο Φάληρο, με τον Μαροκινό να παραδίδει σεμινάριο.

Οι κινήσεις του στην περιοχή της Ένωσης και ο τρόπος που εξέθεσε τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ (ειδικά στο πρώτο γκολ ακόμα τον ψάχνει ο Τσιγκρίνσκι) ήταν μοναδικές.

Ο Ελ Αραμπί έκανε άνω – κάτω την άμυνα της Ένωσης και μετέτρεψε το ντέρμπι σε ερυθρόλευκο πάρτι και μάλιστα χωρίς να πατήσουν οι πειραιώτες το πόδι στο… γκάζι.

Ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει στο ρόστερ του έναν μεγάλο γκολτζή και οι μεγάλοι σέντερ φορ είναι για να «καθαρίζουν» στα δύσκολα παιχνίδια.

Ο Μαροκινός στράικερ έκανε αυτό για το οποίο πληρώνεται από τον Ολυμπιακό (με ένα εντυπωσιακό συμβόλαιο) διαλύοντας την αμυντική γραμμή της Ένωσης και κανείς δεν μπορούσε να κοντράρει τον Ελ Αραμπί.

Πολύ απλά γιατί όταν ο διεθνής στράικερ του Ολυμπιακού βρει τρόπο να αγγίξει πρώτος την μπάλα στην περιοχή, τότε αυτόματα γίνεται και μια μεγάλη «απειλή» για την αντίπαλη εστία.

Πριν από το πρώτο γκολ άλλωστε, είχε… προειδοποιήσει με το κοντινό σουτ, σε μιαν ακόμα φάση που ο σέντερ φορ της ομάδας του λιμανιού πρόλαβε τον Τσιγκρίνσκι.

Όλα τα «φώτα» δικαιολογημένα πέφτουν στον Μαροκινό άσο του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν αυτός που είπε… κάλαντα τίτλου χθες στο Φάληρο, καθώς οι πειραιώτες έχουν αποκτήσει έναν πολύ σημαντικό «αέρα».

Μετά το χθεσινό αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ έμεινε από νωρίς πολύ πίσω ενώ οι εφτά βαθμοί διαφοράς που έχουν οι ερυθρόλευκοι από τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό.

Κι αυτή είναι μια εικόνα που αποτυπώνει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο την ανωτερότητα των πειραιωτών. Είναι επίσης μια εικόνα που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητα του Ελ Αραμπί να στέλνει την μπάλα στο πλεκτό.

Έχοντας πετύχει μέχρι στιγμής 13 γκολ στο πρωτάθλημα (σε 12 συμμετοχές) είναι χωρίς αμφιβολία αυτός που οδηγεί τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Όσο λοιπόν ο Ελ Αραμπί σκοράρει με τέτοια άνεση, ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορεί να χαμογελά έχοντας στην διάθεση του ένα «πυρηνικό όπλο».

Ο διεθνής στράικερ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και έχει στόχο να πετύχει περισσότερα γκολ από την περσινή σεζόν.

Δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσει τα είκοσι τέρματα που σημείωσε στο περσινό πρωτάθλημα και αυτό είναι ένα μεγάλο «στοίχημα» για τον Μαροκινό.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024