Ανασχηματισμός : Ποιοι αποχώρησαν από την κυβέρνηση
Γιάννης Βρούτσης και Τάκης Θεοδωρικάκος οι δύο βασικοί υπουργοί που αποχώρησαν
Οι… άτυχοι ή τα «θύματα» του όχι και τόσο ευρέως ανασχηματισμού ήταν ορισμένα αρκετά ισχυρά ονόματα της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης.
Εκτός κυβέρνησης έμειναν οι Γιάννης Βρούτσης και Τάκης Θεοδωρικάκος. Εχασαν τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών.
Στον πρώην υπουργό Εργασίας (ο οποίος πάει για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) χρεώθηκαν διάφορες δυσλειτουργίες και λάθη που έγιναν, όπως τα προγράμματα κατάρτισης. Πρόσφατα τον είχε «αδειάσει» ο πρωθυπουργός με την ανακοίνωση της παράτασης της χορήγησης φαρμάκων σε 600 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, όταν ο κ. Βρούτσης είχε υποστηρίξει άλλα στη Βουλή. Ενδεχομένως να μην ήταν καλή και η χημεία που είχε με τον υφυπουργό, Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος έχει αναλάβει τον καυτό φάκελο της συνταξιοδοτικής – ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν και παραμένει εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Κάποιες… κακές γλώσσες λένε ότι θα μπορούσε να έχει σχέση η αποχώρησή του με τα σενάρια εκλογών εντός του 2021 και ο κ. Θεοδωρικάκος θα πρέπει να ετοιμάσει το κόμμα για τις κάλπες, μια δουλειά για την οποία είναι ιδανικός.
Σημαντική είναι και η αποχώρηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου.
Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας είναι οι άλλες αποχωρήσεις.
- Married at First Sight: Σεισμός στη Βρετανία – Καταγγελίες βιασμού, απειλές για επίθεση με οξύ στο ριάλιτι
- Σοκ στην Αγγλία: Αποβολή της Σαουθάμπτον από τα play-off της Championship λόγω του σκανδάλου «Spygate»
- Καιρός: Σκηνικό φθινοπώρου και ξαφνική νεροποντή στην Αθήνα – Βγήκαν ξανά ομπρέλες και αδιάβροχα
- ΜΙΔΑ: «Μπλόκο» σε επιδόματα και ακίνητα – Τι αλλάζει
- LIVE: Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι
- Ολυμπιακός: Με τον κόσμο του στην Μάλτα για τα Final Four σε άνδρες και γυναίκες


