Το δέρμα των ανδρών διατηρείται πιο σφριγηλό, από των γυναικών παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν κρέμες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πολεμούν τα γεράματα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Οι άνδρες φαίνεται να…γερνάνε πιο αργά

Τέτοιοι μπορεί να είναι ειδικές ενυδατικές κρέμες, ειδικοί οροί για το δέρμα κλπ. Όμως κάτι που παρατηρείται είναι το γεγονός ότι το ανδρικό δέρμα φαίνεται να μη γερνά με τον ίδιο ρυθμό που γερνά το γυναικείο.

Οι γυναίκες είναι αυτές που προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν την γήρανση τους, οι άντρες είναι αυτοί που το καταφέρνουν τελικά και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια. Ούτε κρέμες χρησιμοποιούν (οι περισσότεροι), ούτε ανησυχούν ιδιαίτερα για την εικόνα τους.

Οι γυναίκες από την άλλη ανησυχούν διότι θέλουν να κρατήσουν την ομορφιά που κάποτε τις χαρακτήριζε ακόμα και όταν τα χρόνια έχουν περάσει. Φυσικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό. Γιατί όμως το δέρμα των αντρών γερνά με πιο αργούς ρυθμούς;

Η απάντηση αφορά άμεσα το γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν πολύ πιο μειωμένη παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, το οποίο κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και πιο «νεανικό».

Για αυτό μια καλή λύση σε αυτό είναι να τρώμε πολλά φρούτα και λαχανικά που βοηθούν τόσο στη γενικότερη υγεία του οργανισμού μας, όσο και στην παραγωγή του κολλαγόνου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr