Μία καινούργια έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, υποστηρίζει ότι τα καγκουρό έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν σε κάποιο βαθμό με τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι σκύλοι. Ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, είναι γνωστό πως με διάφορες κινήσεις του σώματος αλλά κυρίως με το εμφατικό του βλέμμα, μπορεί να δώσει στον ιδιοκτήτη του να καταλάβει ότι κάτι θέλει ή ότι χρειάζεται βοήθεια.

Η συγκεκριμένη μελέτη διενεργήθηκε από επιστήμονες του πανεπιστημίου του Roehampton στο Λονδίνο και του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Βασίστηκε σε 11 καγκουρό που ζούσαν με σε αιχμαλωσία, αλλά δεν είχαν εξημερωθεί. Δέκα από τα 11 καγκουρό κοιτούσαν επίμονα τους ερευνητές όταν αδυνατούσαν να ανοίξουν ένα κουτί με τροφή, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης. Ακόμη, εννέα κοίταξαν στη συνέχεια τον άνθρωπο που είχαν απέναντί τους και ύστερα το κλουβί τους, ως έναν τρόπο να υποδείξουν προς την κατεύθυνση του αντικειμένου.

«Το κωδικοποιήσαμε ως μια συνειδητή μορφή επικοινωνίας, μία έκκληση για βοήθεια», είπε στο «Reuters» ο Άλαν ΜακΈλιγκοτ, ο Ιρλανδός επικεφαλής της έρευνας. «Τα άγρια είδη δεν είναι συνηθισμένο να συμπεριφέρονται όπως αυτά τα καγκουρό, και αυτό μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη».

Πάντως, τα ευρήματα της μελέτης θέτουν υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή αντίληψη που θεωρεί πως μόνο τα εξημερωμένα ζώα, όπως οι σκύλοι, τα άλογα, ή οι κατσίκες επικοινωνούν με τους ανθρώπους, και αναδεικνύει ότι πολλά περισσότερα ζώα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται νοήματα με ανθρώπους. Καθότι φαίνεται είναι μια συμπεριφορά που υιοθετείται περισσότερο όταν οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι γόνιμες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο