Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το τελευταίο εξώφυλλο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ για τον New Yorker διχάζει

Το τελευταίο εξώφυλλο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ για τον New Yorker διχάζει

Με τα χρόνια, ο διάσημος ζωγράφος  Ντέιβιντ Χόκνεϊ δημιούργησε πολλά διαφορετικά εξώφυλλα για το The New Yorker, συμπεριλαμβανομένων παστέλ τοπίων και ζεστών οικιακών σκηνών

Με τα χρόνια, ο διάσημος ζωγράφος  Ντέιβιντ Χόκνεϊ δημιούργησε πολλά διαφορετικά εξώφυλλα για το The New Yorker, συμπεριλαμβανομένων παστέλ τοπίων και ζεστών οικιακών σκηνών. Πιο πρόσφατα, ο καλλιτέχνης, ο οποίος είναι 83 ετών, χρησιμοποιεί το iPad του για να δημιουργήσει και να μοιραστεί εικόνες τόσο για εξώφυλλα περιοδικών όσο και για εκθέσεις όπως το «Ma Normandie», που αυτή τη στιγμή εκτίθεται στη Galerie Lelong στο Παρίσι.

Το εξώφυλλο που δίχασε

Ωστόσο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τελευταίο εξώφυλλο του Ντέιβιντ Χόκνεϊ για το The New Yorker λαμβάνει δριμύτατη κριτική στο Twitter. Το τελευταίο σχέδιο του Χόκνεϊ, «Hearth, είναι μια πληθώρα γραμμών και μια έκρηξη κόκκινου και πορτοκαλί χρώματος, και οι απόψεις χωρίζονται σε δυο στρατόπεδα.

Συνολικά, το πιο συχνό αστείο που γίνεται είναι ότι η δημιουργία του  Χόκνεϊ μοιάζει με το δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών MS Paint, αν και δημιουργήθηκε μέσω μιας ειδικής εφαρμογής iPad που χρησιμοποιεί συχνά ο Hockney. Μερικοί άνθρωποι στο Twitter έφτασαν ακόμη και στο σημείο να κάνουν συγκρίσεις μεταξύ των δικών τους δημιουργιών slapdash, με αυτό που δημιούργησε ο Hockney.

Είτε η αισθητική του iPad είναι η αγαπημένη σας, είτε όχι ο Χόκνεϊ , ο οποίος έσπασε το ρεκόρ δημοπρασίας για έναν ζωντανό καλλιτέχνη το 2018, σίγουρα δεν θα επηρεαστεί πολύ σοβαρά από την κριτική σας. «Είπα ότι σχεδίαζα το iPad, αλλά στην πραγματικότητα ζωγραφίζω στο iPad », είπε ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ στο New Yorker σε μια συνέντευξη για το τελευταίο του έργο. «Έκανα διακόσια δώδεκα πίνακες φέτος και μου μένουν οκτώ ακόμη να κάνω. Θέλω να είναι από μαύρα δέντρα σε βροχή ή χιόνι, αλλά ακόμα περιμένω τον καιρό. Τότε θα ολοκληρώσω το έτος έχοντας στην κατοχή μου διακόσια είκοσι πίνακες. »

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024