Ο έλληνας γιατρός που έκανε το εμβόλιο στη Βρετανία μιλά στο MEGA
Ο Παναγιώτης Ρουπακιώτης, έλληνας ορθοπεδικός που ζει στη Μεγάλη Βρετανία, διευκρίνισε πως όσοι έχουν αλλεργίες και οι εγκυμονούσες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Παναγιώτης Ρουπακιώτης, ο έλληνας ορθοπεδικός που ζει στη Μεγάλη Βρετανία και έκανε το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.
Σύμφωνα με τον κ. Ρουπακιώτη, είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι οι επιστήμονες δημιούργησαν το εμβόλιο τόσο γρήγορα.
Ο ίδιος δεν αισθάνεται κάτι από τη στιγμή που έκανε το εμβόλιο, ωστόσο τόνισε πως η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και ακόμα καταγράφονται τυχόν παρενέργειες.
Το εμβόλιο εγκρίθηκε τόσο γρήγορα λόγω της έκτακτης ανάγκης που έχει προκύψει από την πανδημία του κοροναϊού, σημείωσε.
Διευκρίνισε πως όσοι έχουν αλλεργίες και οι εγκυμονούσες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα τα δεδομένα γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
Ακόμα, εξήγησε πώς λειτουργεί το εμβόλιο στον οργανισμό και πώς χορηγείται.
«Το νόημα του εμβολίου είναι να αποκτήσεις τα αντισώματα και να μη νοσήσεις» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για το εμβόλιο-διαβατήριο είπε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό σε δημοκρατικές χώρες.
- Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Σλοβακία και Ουγγαρία, όπου κυβερνούν σύμμαχοι του Τραμπ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Κερασάκι στην τούρτα είναι ο Παναγόπουλος;


