Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«SUB-MERGE» : Μια έκθεση για τη σχέση ψυχικής υγείας, τεχνολογίας και τέχνης

«SUB-MERGE» : Μια έκθεση για τη σχέση ψυχικής υγείας, τεχνολογίας και τέχνης

Με τίτλο SUB-MERGE, η έκθεση συγκεντρώνει αρκετούς καλλιτέχνες για να εξετάσει θέματα τέχνης, φύσης, ταυτότητας και αντιλήψεων της πραγματικότητας ως απάντηση σε πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα

Μια νέα έκθεση με την υπογραφή του δημιουργικού στούντιο Emulsion, επιχειρεί να ρίξει φως στη σχέση μεταξύ ψυχικής υγείας, τεχνολογίας και τέχνης, ενώ παράλληλα στηρίζει οικονομικά υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Με τίτλο SUB-MERGE, η έκθεση συγκεντρώνει αρκετούς καλλιτέχνες για να εξετάσει θέματα τέχνης, φύσης, ταυτότητας και αντιλήψεων της πραγματικότητας ως απάντηση σε πρόσφατα παγκόσμια γεγονότα, όπως η πανδημία της COVID-19.

«Το 2020 έχει ασκήσει σημαντικές πιέσεις, αλλαγές και επιπτώσεις στην ψυχική μας κατάσταση», λέει ο photo editor του στούντιο, Nick Hadfield,

«Το SUB-MERGE είναι μια αντίδραση σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γενιάς μας – τη σχέση μας με την τεχνολογία».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κοροναϊού, οι νέοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κατάθλιψη και το άγχος σε αυξημένο βαθμό, ενώ τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, ωθούν στην ανεπαρκή οικονομική υποστήριξη τους από κυβερνήσεις.

Εν τω μεταξύ, ο αποκλεισμός λόγω lockdown σε όλο τον κόσμο, ενισχύει περαιτέρω το πρόβλημα, αφήνοντας συχνά τους ανθρώπους μόνους, απομονωμένους από οικογένεια, φίλους και άλλα συστήματα υποστήριξης, μέσα σε μια ατέρμονη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συνεχούς κατανάλωσης αρνητικών ειδήσεων.

Η τεχνολογία δεν είναι όμως τόσο κακή.

Όπως σημειώνει σχετικά το studio Emulsion, η έκθεση SUB-MERGE γιορτάζει τις μεασχηματιστικές δυνατότητες που χαρίζει η τεχνολογία, για τη δημιουργία της εικόνας.

«Χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία με την ευρύτερη έννοια, θέλαμε να ενθαρρύνουμε καινοτόμες και δημιουργικές χρήσεις νέων τεχνολογιών, παράλληλα με τις φυσικές καταστάσεις της ύπαρξής μας, για την προώθηση της υγιούς ζωής και την επέκταση της συνείδησης», προσθέτει ο Hadfield.

«Κάθε εικόνα της έκθεσης έχει τραβηχτεί με μια ποικιλία τεχνικών», εξηγεί ο ίδιος, προκειμένου να αντιπροσωπεύσουμε όσον το δυνατό καλύτερα την εφήμερη πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο SUB-MERGE είναι οι Harley Weir, Jordan Hemingway, Olga Fedorova, Jon Emmony, Ed Atkins, Will Grundy, Cédric Kouamé, Luisa Whitton, Mariken Wessels και πολλά άλλα.

Κάθε φωτογραφία της έκθεσης, έχει δημιουργηθεί με μια ποικιλία τεχνικών, εξηγεί ο ίδιος, προκειμένου να αντιπροσωπεύσουμε όσον το δυνατό καλύτερα την εφήμερη πραγματικότητα που ζούμε σήμερα.

Οι εκτυπώσεις των φωτογραφιών της έκθεσης SUB-MERGE θα είναι διαθέσιμες για αγορά με το 100% των κερδών να πηγαίνει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας MIND.

Δείτε παρακάτω μια επιλογή φωτογραφιών από την έκθεση:

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024