Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ποδόσφαιρο στην άκρη

Το ποδόσφαιρο στην άκρη

Το ματς του Ολυμπιακού στην Μασσαλία και η UEFA

Ο χρυσοδάκτυλος Ιαν Φλέμινγκ το έθεσε κάπως έτσι: την πρώτη φορά είναι τυχαίο, τη δεύτερη σύμπτωση, την τρίτη εχθρική ενέργεια. Και μιας και ο Ολυμπιακός από τον περασμένο Οκτώβρη στο Βελιγράδι μέχρι προχθές στη Μασσαλία έχει κάνει πλέον μια κανονική «συλλογή» με λάθη διαιτητών ή έστω υπερβολικές υποδείξεις που έχουν αλλάξει την ιστορία επτά διαφορετικών ευρωπαϊκών αναμετρήσεων;

Είναι απολύτως λογικό – ακόμη και αν δεν αντέδρασε – να νιώθει έντονο προβληματισμό για τα πεπραγμένα στο υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Είμαστε στον Δεκέμβρη του ’20. Με το ποδόσφαιρο να έχει μετατραπεί αυστηρά σε τηλεοπτικό προϊόν. Δίχως να υπάρχουν «έδρες» και οποιαδήποτε εξωγενής πίεση προς τους διαιτητές, οι οποίοι έχουν πλέον και τη βοήθεια της τεχνολογίας στις υποδείξεις τους. Δεν μπορεί λοιπόν να προκύπτουν τόσα λάθη μαζεμένα.

Και μάλιστα μονίμως με μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ποιος ξεχνά το ακυρωθέν γκολ του Καμαρά τον Αύγουστο στο Γούλβερχαμπτον που ίσως στοίχισε την παρουσία στο final 8 του Γιουρόπα Λιγκ. Την απευθείας κόκκινη στον Ρούμπεν Σεμέδο στο πρώτο ματς με τη Γουλβς, αρχές Μαρτίου, που άφησε τον Ολυμπιακό για εξήντα λεπτά με παίκτη λιγότερο στον αγωνιστικό χώρο. Ποιος δεν απόρησε για τον τρόπο με τον οποίο ο Χεσούς Χιλ Μανθάνο προχθές υπέδειξε αυτό το πέναλτι στον Ραφίνια. Είχε, λέει, η Μαρσέιγ τρία πέναλτι στα τελευταία 50 ευρωπαϊκά της παιχνίδια από την περίοδο 2003-04. Κέρδισε τρία στα τελευταία τρία ματς.

Τα δύο σε είκοσι λεπτά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Εκείνα που τελείωσαν για εκείνη την κατάρα των 13 διαδοχικών ηττών στη διοργάνωση.

Πέρυσι τον Οκτώβρη στο Βελιγράδι ήταν 0-1 το ματς με τον Αστέρα και αποβλήθηκε ο Μπενζιά με δεύτερη κίτρινη στο 59′ για ένα φάουλ στη μεσαία γραμμή από εκείνα που γίνονται κατά δεκάδες σε κάθε αναμέτρηση.

Κάπως έτσι, αντί από την Τρίτη το βράδυ να μιλάμε για το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο της ομάδας του Μαρτίνς, για το τρίγωνο Καμαρά – Φορτούνη – Βρουσάι που έδωσε άλλες δυνατότητες μεσοεπιθετικά ή ακόμη και για τη συνήθεια της Σίτι – 4η φορά τα τελευταία 5 χρόνια – σε εκτός έδρας ισοπαλίες την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ με εκείνη να έχει ήδη προκριθεί, ασχολούμαστε με όλα τα υπόλοιπα. Κάπως έτσι μένει το ποδόσφαιρο στην άκρη.

Σε μια χρονιά που η UEFA πασχίζει να ολοκληρώσει το καλεντάρι της με κάθε κόστος. Στην τελευταία πριν… απομακρύνει την ελίτ από τους υπόλοιπους με τη διοργάνωση εκείνου του Γιουρόπα Λιγκ 2 που θα στείλει τη μισή Ευρώπη του χρόνου να παίζει σε κάτι σαν το παλιό… Ιντερτότο.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024