Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτές οι διαδρομές για τρέξιμο θα σας εμπνεύσουν

Αυτές οι διαδρομές για τρέξιμο θα σας εμπνεύσουν

Είναι όμορφο να αθλούμαστε κοντά στην φύση ή οπουδήποτε μας την θυμίζει. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι εφικτό να γίνει μες στην Αθήνα;

Οι «παλιοί» runners τις ξέρουν καλά. Εκεί, έχουν αναμετρηθεί με τους ίδιους τους εαυτούς τους. Αν όμως εσείς ξεκινάτε τώρα την υπέροχη περιπέτεια του τρεξίματος, συγκεντρώσαμε για εσάς τις πιο όμορφες διαδρομές της Αθήνας, στις οποίες θα βρείτε κι άλλους να τρέχουν, αλλά θα απολαύσετε κι ωραία θέα, καθώς αθλείστε:

Καλλιμάρμαρο: Το κλασικό χωμάτινο «πέταλο» πίσω από το στάδιο που έχουν αγαπήσει χιλιάδες Αθηναίοι ήδη…

Μαρίνα Φλοίσβου: Για τους λάτρεις των παραθαλάσσιων διαδρομών, αυτή η περατζάδα είναι ό, τι πρέπει ακόμα και για ένα γρήγορο περπάτημα που θα σας γεμίσει ενέργεια.

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου: Τζόκινγκ με θέα το λόφο της Ακρόπολης και πολλά spots για μικρά διαλείμματα.

Παραλιακή Γλυφάδας: Κοντά στις γραμμές του τραμ και επιλέγοντας τον πεζόδρομο του Διαδόχου Παύλου η κυκλική διαδρομή σας μπορεί να ξεκινήσει και να τελειώσει στο Παλιό Δημαρχείο. Μια καλή εναλλακτική, που την προτιμούν αρκετοί κάτοικοι, είναι και η περιοχή γύρω από το γκολφ. Μυρίστε θάλασσα και αναζωογονηθείτε!

Εσείς για το τρέξιμό σας προτιμάτε βουνό ή θάλασσα;

Εθνικός Κήπος: Αυτό το μέρος είναι ιδανικό για αρχάριους δρομείς. Σε κάθε περίπτωση, αν κουραστείτε από το τρέξιμο, καθίστε σε κάποιο από τα παγκάκια και πάρτε μια ανάσα.

Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” στο Ίλιον: Το συγκεκριμένο πάρκο ενδείκνυται για τους λάτρεις των μεγάλων αποστάσεων. Κάποιες διαδρομές είναι καταπράσινες. Αν δενέχετε πάει ποτέ, δοκιμάστε το: μιλάμε για μια όαση μες στην πόλη.

Άλσος Νέας Σμύρνης: Μια μικρή όαση, επίσης. Αγαπημένος fit προορισμός των κατοίκων των νοτίων προαστίων.

Υμηττός: Πάνω από τον κόμβο Παπάγου στον Περιφερειακό της Υμηττού υπάρχει ένας ωραίος δρόμος με ελαφριά κλίση που αποτελεί ιδανική επιλογή για τρέξιμο πολλών χιλιομέτρων. Συχνά, θα δείτε εκεί κατοίκους των γύρω περιοχών με τα κατοικίδιά τους. Σκυλιά, παιδιά, ποδήλατα: χάρμα!

Στάδιο Πεύκης: Διαθέτει 4 διαδρομές με ταρτάν. Βρίσκεται στην Πλατεία Δημοκρατίας και Πλάτωνος.

Λόφος Αρδηττού: Εδώ μιλάμε για έναν δύσκολο δρόμο, κακοτράχαλο,  με ανηφόρες και κατηφόρες. Ενδείκνυται μόνο για όσους έχουν ήδη αποκτήσει αντοχή.

Άλσος Ιλισίων: Αυτό το μικρό άλσος με δρομάκια, ανηφοροκατηφόρες, πλακόστρωτες ή χωμάτινες διαδρομές θα τεστάρει τις αντοχές σας.

Πολυτεχνειούπολη και Πανεπιστημιούπολη: Αγαπημένος προορισμός για όσους αγαπούν το τρέξιμο. Μεγάλες εκτάσεις με ησυχία, ηρεμία και διάφορες διαδρομές. Άσφαλτος και χώμα, ευθείες αλλά και σημεία με κλίση.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024