Η έκθεση «Βάλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» επιστρέφει και μεταφέρεται εξολοκλήρου online μέσω 3D εικονικής περιήγησης που προσφέρει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να αφουγκραστούν τα έργα σαν να ήταν μπροστά τους, να προβληματιστούν, και να ζήσουν την όλη εμπειρία με απόλυτη ασφάλεια εν μέσω της πανδημίας.

Η καθοριστική, καταδικαστική απόφαση στη μακροχρόνια δίκη της Χρυσής Αυγής, στις 7 Οκτωβρίου 2020 και οι ποινές που ακολούθησαν επανάφεραν στο προσκήνιο τη δουλειά του «Μαύρου Χάρτη της Ρατσιστικής Βίας». Διότι μπορεί η πλειονότητα των καταδικασθέντων να  έχει ήδη οδηγηθεί στη φυλακή ωστόσο τα εγκλήματά και οι ρατσιστικές πρακτικές τους δεν πρέπει να ξεχαστούν, ούτε να δημιουργηθεί χώρος στο μέλλον για την ανάδειξη παρόμοιων μορφωμάτων.

Η έκθεση, που αυτή τη φορά περιλαμβάνει 100 επιθέσεις αποτυπωμένες σε 100 έργα, σκίτσα από τις απολογίες των καταδικασθέντων αλλά και σκίτσα που αποτυπώνουν την ημέρα της απόφασης, είναι μία διαρκής υπενθύμιση, μια παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα και μία δέσμευση ότι δεν μένουμε σιωπηλοί απέναντι στο τυφλό ρατσιστικό μίσος του νεοναζισμού.
Είναι τελικά μία διαρκής προσπάθεια να μη θρηνήσουμε ξανά κανένα θύμα.

Η καμπάνια «Βάλτους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Ρατσιστικής Βίας» αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και της HumanRights360.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι εδώ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για δυο λόγους. Αρχικά επειδή φιλοξενούμε για ακόμη μια φορά την έκθεση «Βάλτους Χ», μια έκθεση που αφήνει ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα και στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα. Και δεύτερον επειδή παρά τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να υλοποιηθεί και πλέον είναι προσβάσιμη σε όλους να την επισκεφτούν μέσα από την εικονική περιήγηση της» τόνισε ο Κωνσταντίνος Δέδες, Πρόεδρος Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων.

Τι είναι η 3D εικονική περιήγηση

Μια 3D Εικονική Περιήγηση είναι μια προσομοίωση, μια αναπαράσταση ενός πραγματικού εξωτερικού ή εσωτερικού χώρου. Ένα κυριολεκτικά “Ψηφιακό δίδυμο” που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να τον εξερευνήσει, χωρίς κανένα περιορισμό σαν να βρίσκεται πραγματικά εκεί. Η 3D Εικονική Περιήγηση παρέχει λεπτομερείς οπτικές πληροφορίες, είναι το επόμενο βήμα στην οπτική επικοινωνία καθώς ενσωματώνει φωτογραφίες, διαφάνειες ή και video. Μια ρεαλιστική περιήγηση του χώρου που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει την κάθε λεπτομέρεια, να καταλάβει την αίσθηση του μεγέθους, του ύψους και του βάθους του χώρου. Οι 3D Εικονικές Περιηγήσεις είναι ένα σημαντικό τεχνολογικό εργαλείο για πάρα πολλούς τομείς της αγοράς αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στις δύσκολες συνθήκες που περνάμε λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων μας εξαιτίας του κορονωιού, οι 3D Εικονικές Περιηγήσεις αποτελούν για όλους  ένα «παράθυρο στον κόσμο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr