Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο χειμώνας είναι η καταλληλότερη εποχή για ψαροφαγία

Ο χειμώνας είναι η καταλληλότερη εποχή για ψαροφαγία

Το καλοκαίρι μπορεί να σηκώνει ψάρι, γιατί περνάμε χρόνο πλάι στην θάλασσα, όμως τον χειμώνα ο οργανισμός μας τα έχει περισσότερη ανάγκη.

Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα τώρα που ο χειμώνας έρχεται φορτωμένος με… δώρα όπως ιώσεις και κρυολογήματα. Ένας οργανισμός με διατροφικές ελλείψεις είναι δύσκολο να καταπολεμήσει ασθένειες και λοιμώξεις, και ως αποτέλεσμα είναι πιο επιρρεπής και ευάλωτος.

Τα πιο σημαντικά διατροφικά συστατικά για να ενδυναμώσουμε λοιπόν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η βιταμίνες Α, Γ, Β6 και Ε, αλλά  και τα ιχνοστοιχεία σελήνιο και ψευδάργυρος. Η βιταμίνη Α βρίσκεται, μεταξύ άλλων, στα ψάρια. Το «βαρύ πυροβολικό» του θρεπτικού περιεχομένου των ψαριών είναι, φυσικά, τα ω-3 λιπαρά, τα οποία ανήκουν στην ομάδα των «καλών» πολυακόρεστων λιπαρών, που δρουν προστατευτικά για τον οργανισμό μας, εν αντιθέσει με τα «κακά» κορεσμένα λιπαρά.

Τα μικρά ψάρια,μάλιστα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν με το κόκκαλο (π.χ, σαρδέλα, μαρίδα), αποτελούν ιδιαίτερα καλή πηγή ασβεστίου, ειδικά για άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ενός γερού σκελετού, ιδιαίτερα κατά περιόδους όπου εμφανίζεται αυξημένος κίνδυνος απώλειας οστικής πυκνότητας, όπως η εμμηνόπαυση.

Δείτε ποια είναι τα πλέον ενδεδειγμένα ψάρια και θαλασσινά για τους μήνες του χειμώνα.

Νοέμβριος

Τσιπούρες, σαργοί, χταπόδια, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, τόνος, παλαμίδα, κοκάλια, συναγρίδα.

Δεκέμβριος

Γόπες, τσιπούρες, σαργοί, χταπόδια, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, βραστόψαρα, γλώσσες, καλαμάρια, κουτσομούρες, λυθρίνια, μπαρμπούνια, σαφρίδια, στρείδια, συναγρίδα, σφυρίδα, χταπόδι, μαρίδα, χειλού.

Ιανουάριος

Λαυράκι, γόπες, τσιπούρες, σαργοί, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, σφυρίδα, βραστόψαρα, γλώσσα, λυθρίνια, ροφός, σκορπίνα, συναγρίδα, μαρίδα, χειλού, καλαμάρια, χταπόδι, στρείδια, μύδια.

Φεβρουάριος

Τσιπούρες, σαργοί, κουτσομούρες, μπαρμπούνια, λούτσος, βραστόψαρα, γλώσσα, γόπα, λυθρίνια, παλαμίδα, σαφρίδια, σκορπίνες, σπήρα, συναγρίδα, σφυρίδα, μαρίδα, χειλού χταπόδι, γαρίδες, καραβίδες, καλαμάρια, μύδια, στρείδια.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024