Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου θα τεθεί το Λονδίνο - Τέλος η αυτοαπομόνωση για τον Τζόνσον

Κοροναϊός : Στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου θα τεθεί το Λονδίνο – Τέλος η αυτοαπομόνωση για τον Τζόνσον

Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βγήκε σήμερα από την απομόνωσή του στη Ντάουνινγκ Στριτ αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος που είχε τεθεί σε καραντίνα έπειτα από συνάντηση που είχε με βουλευτή που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Το Λονδίνο θα τεθεί στην δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα κινδύνου όσον αφορά την διασπορά του νέου κοροναϊού όταν θα τερματιστεί στις 2 Δεκεμβρίου το lockdown που έχει επιβληθεί στην Αγγλία, σύμφωνα με ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης, ο οποίος επιτρέπει στους πολίτες να ελέγχουν τους κανονισμούς που θα ισχύσουν στην περιοχή τους.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι τα καθολικά περιοριστικά μέτρα, που επιβλήθηκαν στην Αγγλία, θα τερματιστούν μετά το διάρκειας ενός μήνα lockdown και θα αντικατασταθούν από ένα σύστημα περιορισμών σε περιφερειακό επίπεδο για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές.

Μια εφαρμογή ελέγχου του ταχυδρομικού κώδικα ήταν διαθέσιμη για σύντομο χρονικό διάστημα σήμερα σε κυβερνητικό ιστότοπο πριν από την επίσημη ανακοίνωση που θα γίνει αργότερα σήμερα από τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ στο κοινοβούλιο.

Τι θα ισχύσει στο Λονδίνο μετά τις 2 Δεκεμβρίου

Σε αυτήν φαινόταν ότι η πρωτεύουσα της Βρετανίας θα τεθεί στην βαθμίδα 2, η οποία περιγράφεται ως «υψηλού συναγερμού». Το Λονδίνο βρισκόταν στην βαθμίδα αυτή πριν από την επιβολή του lockdown, αν και νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκε μια σειρά από αυστηρότερους κανόνες για καθεμία από τις τρεις βαθμίδες που θα ισχύσουν.

Για το Λονδίνο αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπονται οι συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών νοικοκυριών εντός εσωτερικών χώρων και ότι σε εξωτερικούς χώρους μπορούν να συναντηθούν το μέγιστο έξι άνθρωποι. Τα κέντρα εστίασης μπορούν να σερβίρουν αλκοολούχα ποτά μαζί με ένα κυρίως γεύμα, ενώ θα περιοριστεί αυστηρά ο κόσμος που θα μπορεί να παρακολουθήσει αθλητικές εκδηλώσεις.

Η υπηρεσία διεξαγωγής τεστ και ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα θετικά κρούσματα νέου κορονοϊού μειώθηκαν κατά 9% την τελευταία εβδομάδα στην Αγγλία.

Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον βγήκε σήμερα από την απομόνωσή του στη Ντάουνινγκ Στριτ αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος που είχε τεθεί σε καραντίνα έπειτα από συνάντηση που είχε με βουλευτή που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024