Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα διευκρινίσει σήμερα στο κοινοβούλιο σε ποια από τις τρεις βαθμίδες, από την χαμηλότερη βαθμίδα 1 ως την υψηλότερη, την βαθμίδα 3, θα βρίσκεται η κάθε περιοχή στην Αγγλία

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα διευκρινίσει σήμερα ποιους περιορισμούς θα πρέπει να επιβάλει η κάθε τοπική αρχή στην Αγγλία μετά τη λήξη την επόμενη εβδομάδα του γενικού lockdown που έχει επιβληθεί, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να ξανανοίξουν στις περιοχές στις οποίες οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι χαμηλοί.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έδωσε εντολή για την επιβολή στις αρχές Νοεμβρίου γενικής καραντίνας διάρκειας ενός μήνα στην Αγγλία, καθώς είχαν αρχίσει να αυξάνονται εκ νέου τα κρούσματα του νέου κοροναϊού και οι θάνατοι εξαιτίας του COVID-19, προκαλώντας αντιδράσεις από επιχειρήσεις ακόμη και ορισμένους από το πολιτικό του κόμμα για τις οικονομικές συνέπειες του lockdown.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Τζόνσον ανακοίνωσε νέα μέτρα, με τα οποία θα αντικατασταθεί το lockdown από τις 2 Δεκεμβρίου, ενισχύοντας προηγούμενη τοπική προσέγγιση και προειδοποιώντας ότι κάποιες περιοχές θα τοποθετηθούν σε επίπεδο υψηλότερου συναγερμού από αυτό στο οποίο βρισκόντουσαν προηγουμένως.

Διαχωρισμός των περιοχών σε βαθμίδες

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ θα διευκρινίσει σήμερα στο κοινοβούλιο σε ποια από τις τρεις βαθμίδες, από την χαμηλότερη βαθμίδα 1 ως την υψηλότερη, την βαθμίδα 3, θα βρίσκεται η κάθε περιοχή στην Αγγλία.

Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η κατάταξη θα γίνει με τη χρήση διαδικασίας λήψης αποφάσεων που στηρίζεται στις συστάσεις προς τους υπουργούς από ειδικούς της δημόσιας υγείας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Μια υπαγωγή στην τρίτη βαθμίδα σημαίνει ότι τα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια μιας περιοχής θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά και να λειτουργούν μόνο για παραδόσεις σε πακέτο και ότι μέλη διαφορετικών νοικοκυριών θα μπορούν να συναντώνται μόνο σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους.

Οι περιοχές που θα υπαχθούν στην βαθμίδα 3 θα λάβουν υποστήριξη από την υπηρεσία διεξαγωγής Τεστ και Ιχνηλάτησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας όπως και τον στρατό για την διάθεση ενός διάρκειας έξι εβδομάδων προγράμματος γρήγορης διεξαγωγής τεστ στα μέλη της κοινότητας, χρησιμοποιώντας ράπιντ τεστ διάγνωσης της COVID-19, τα οποία δίδουν αποτελέσματα εντός μιας ώρας.

«Γνωρίζω ότι γι’ αυτούς που θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς της τρίτης βαθμίδας αυτή θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα υποστηρίξουμε τις περιοχές σας με μαζικά προγράμματα τεστ στην κοινότητα και επιπλέον χρηματοδότηση» σημείωσε ο Χάνκοκ.

Οι βαθμίδες θα αναθεωρηθούν στις 16 Δεκεμβρίου καθιστώντας δυνατό περιοχές στις οποίες έχει επιβραδυνθεί η διασπορά του νέου κορωνοϊού να μεταφερθούν σε χαμηλότερη βαθμίδα πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν έχει ασκήσει πιέσεις το Λονδίνο να βρίσκεται στην δεύτερη βαθμίδα, προειδοποιώντας ότι η τρίτη βαθμίδα θα ήταν «καταστροφική» για τον κλάδο της φιλοξενίας και της εστίασης της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρνχαμ δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι η ευρύτερη περιοχή του δήμου του να επιστρέψει στην βαθμίδα 3.

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία τελούν υπό διάφορα επίπεδα περιορισμών για την αναχαίτιση της πανδημίας, τα οποία ορίζουν οι τοπικές αρχές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr