Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακατανόητη ανοχή των άκρων

Ακατανόητη ανοχή των άκρων

Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι η αδιαφορία των διαφόρων Δυτικών Κέντρων Προστασίας Ατομικών Δικαιωμάτων για τις βάρβαρες παραβιάσεις τους από τους υποστηρικτές του Ισλάμ

Σε βιβλίο του, που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα, ο ισπανός συγγραφέας Φερνάντο Αραμπούρου («ΠΑΤΡΙΔΑ». Εκδόσεις Πατάκη, 2020) μας ανοίγει τα μάτια σε τραγικές πραγματικότητες. Το κολοσσιαίο αυτό βιβλίο μας δίνει να καταλάβουμε τις πληγές που ανοίγει η τρομοκρατία (εδώ επικεντρώνεται στην εθνικιστική -Χώρα των Βάσκων -, αλλά εύκολα γίνεται κατανοητό πως τα ίδια ισχύουν και στη θρησκευτική, φυλετική κ.λπ.) στον κοινωνικό ιστό. Πώς δηλαδή φαινομενικά αθώα γεγονότα και πράξεις μπορούν να οδηγήσουν σε σύνθετες εμπλοκές, πώς εύκολα ανύποπτοι νέοι άνθρωποι μπορούν να αναμειχθούν σε ατέλειωτους κι αδιέξοδους κύκλους αίματος, ενώ οι κοινωνίες στις οποίες ζουν θα κατρακυλήσουν σε ένα δίχως τέλος βάραθρο μίσους, φόβου και καχυποψίας.

Με βάση τα δεδομένα αυτά γίνεται εύκολα συνείδηση γιατί στις μουσουλμανικές κοινότητες σε χώρες της Ευρώπης υπάρχει απάθεια ή και ανοχή απέναντι στις ακρότητες νεαρών τζιχαντιστών. Ανθρωποι θρησκευτικά ουδέτεροι μέχρι αδιάφοροι αποτυγχάνουν να ελέγξουν τον επικείμενο προσηλυτισμό των νέων παιδιών από μυημένους μουλάδες (ιερωμένους). Σύντομα δημιουργούνται ισχυρότατα υπόγεια ρεύματα που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους σχετικά εκκοσμικευμένους γονείς που αρχίζουν να αντιμετωπίζουν σταδιακά έναν καχύποπτο απέναντί τους κοινωνικό περίγυρο.

Μόλις ξεσπάσουν βιαιότητες ή πράξεις τρομοκρατίας η κατάσταση των λεγόμενων αδιάφορων ή μετριοπαθών γίνεται περίπου ασφυκτική. Η κοινότητα πλέον συσπειρώνεται γύρω από τους στόχους των ακραίων σαλαφιστών ή των προπαγανδιστών της σαρίας και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να συμμορφωθούν με τις επιταγές του κοινωνικού τους περιβάλλοντος ή τις κατευθύνσεις που επιβάλλουν οι μουλάδες. Αυτό εξηγεί την απουσία καταδίκης των πράξεων τρομοκρατίας των τζιχαντιστών. Αλλά και τη γενικότερη στήριξή τους από την κοινότητα. Δείχνει όμως και πόσο εξωπραγματικοί είναι οι ισχυρισμοί περί μετριοπαθούς Ισλάμ και περί γενικά φιλήσυχων μουσουλμάνων.

Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι η αδιαφορία των διαφόρων Δυτικών Κέντρων Προστασίας Ατομικών Δικαιωμάτων για τις βάρβαρες παραβιάσεις τους από τους υποστηρικτές του Ισλάμ. Εχουν φθάσει ακόμη και τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν να καλύπτουν και να δικαιολογούν (λ.χ. ο Chetan Bhat, διευθυντής του Κέντρου Μελέτης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του London School of Economics ή o M. Begg του Cageprisoners). Πολλοί «προοδευτικοί» διανοούμενοι δείχνουν να αγνοούν τους κινδύνους, να βλέπουν φιλήσυχους ή απλά πρόσφυγες μωαμεθανούς και να παραβλέπουν την εξόφθαλμη παραβίαση όλων των δυτικών αξιών κι ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην καθημερινότητά τους…

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024