Η Μπράιτον νίκησε στο «Βίλα Παρκ» με 2-1 την Άστον Βίλα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Premier League.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία αλλά στη συνέχεια η Μπράιτον ήταν η ομάδα που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 12′ ο Γουέλμπεκ έφυγε σε αντεπίθεση και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μαρτίνεζ για το 1-0.

Επτά λεπτά αργότερα η Βίλα έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Τρεζεγκέ αστόχησε σε κενό τέρμα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «χωριάτες» μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 47′ ο Τραορέ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Κονσά με προβολή διαμόρφωσε το 1-1.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε έντεκα λεπτά αργότερα καθώς ο Μαρτς με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1. Στο 91′ η Μπράιτον έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λάμπτεϊ αλλά πήρε τη σημαντική νίκη και τους 3 βαθμούς.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνεζ, Μινγκς, Τάργκετ, Κονσά, Κας, Λουίζ (75′ Χουριχέιν), ΜακΓκιν, Γκρίλις, Μπάρκλεϊ (5′ Τραορέ, 75′ Ελ Γκάζι), Τρεζεγκέ, Γουότκινς

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Ράιαν, Γουάιτ, Γουέμπστερ, Ντανκ, Λάμπτεϊ, Μαρτς, Μπισουμά, Γκρος (96′ Μολουμπί), Μοπέ (79′ Μπερν), Λαλάνα (46′ Φέλτμαν), Γουέλμπεκ