Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλτα στους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου

Βόλτα στους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου

Διάσημοι για την ιστορία τους αλλά και για τα συναισθήματα που προκαλούν εδώ και δεκαετίες στους εκατομμύρια επισκέπτες τους

Διάσημοι για την ιστορία τους αλλά και για τα συναισθήματα που προκαλούν εδώ και δεκαετίες στους εκατομμύρια επισκέπτες τους. Οι πιο αγαπημένοι δρόμοι του κόσμου μπορεί να μην εύκολο να ξεδιπλωθούν μπροστά σου εν μέσω καραντίνας αλλά μπορείτε να τους χαζέψετε διαδικτυακά και να οργανώσετε εκεί το επόμενο ταξίδι σας.

Μονοπάτι του Φιλόσοφου στο Κιότο

Ένα στενό πέτρινο μονοπάτι που ακολουθεί τη ροή του καναλιού στην πόλη Higashiyama του Κιότο είναι γνωστό και ως το μονοπάτι του Φιλόσοφου.

Το μικρό πέρασμα είναι ιδιαίτερα φημισμένο για τις κερασιές που ανθίζουν γύρω του την Άνοιξη και χαρίζουν στον περιπατητή ένα υπέροχο θέαμα.

Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι

Αν το μονοπάτι του Φιλόσοφου είναι διάσημο για τις κερασιές του, η Λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων είναι για τα πανάκριβα μαγαζιά της.

Οι πιο ακριβοί οίκοι μόδας σε όλο τον κόσμο έχουν παραδοσιακά ατελιέ στη λεωφόρο που συνδυάζει την υψηλή ραπτική με τον τουρισμό καθώς κάθε χρόνο τη διασχίζουν πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ο πιο διάσημος δρόμος του Παρισιού με 1,9 χιλιόμετρα μήκος και 70 μέτρα πλάτος, ξεκινάει από την πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ, όπου βρίσκεται και η Αψίδα του Θριάμβου και καταλήγει στην πλατεία Κονκόρντ.

Bourbon Street στη Νέα Ορλεάνη

Ο πιο γνωστός δρόμος της γαλλικής συνοικίας στη Νέα Ορλεάνη είναι γεμάτος φώτα, μουσική και έντονα χρώματα.

Αν και το όνομά του παραπέμπει στο ποτό της Αμερικής ο δρόμος ονομάστηκε έτσι τιμητικά από τον οίκο Βουρβόνων, μια γαλλική δυναστεία.

Abbey Road στο Λονδίνο

Αν υπάρχει ένας δρόμος στην Ευρώπη που είναι συνδεδεμένος με τη μουσική, αυτός είναι o Abbey Road.

Στις 8 Αυγούστου 1960 οι Beatles και ο φωτογράφος Iain Macmillan είχαν μόλις 10 λεπτά για να δημιουργήσουν τη θρυλική εικόνα με το συγκρότημα να περνά τον δρόμο.

Το κατάφεραν και έγραψαν ιστορία.

Jinli στο Chengdu

Με ιστορία που φτάνει μέχρι την Δυναστεία Qin (221-206 π.Χ.), ο δρόμος Jinli αποτελούσε προορισμό για εμπόρους και ταξιδιώτες για αιώνες. Άνοιξε το 2004 για τους τουρίστες και πλέον είναι πεζόδρομος που προσφέρει μια ιδιαίτερη ματιά στο παρελθόν.

Times Square, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Οθόνες, πινακίδες που αναβοσβήνουν, κόσμος μέχρι το πρωί. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Times Square, μια πλατείας που δεν κοιμάται ποτέ. Σε μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ.

Τον 19ο αιώνα η περιοχή ήταν το κέντρο της βιομηχανίας των κάρων της Νέας Υόρκης, μέχρι να εμφανιστεί η πρώτη ηλεκτρονική διαφήμιση το 1904, μόλις 3 εβδομάδες αφότου η περιοχή ονομάστηκε Times Square.

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024