Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κοινωνική κατάσταση στις ΗΠΑ και ο ρόλος τους στην παγκόσμια ισορροπία

Η κοινωνική κατάσταση στις ΗΠΑ και ο ρόλος τους στην παγκόσμια ισορροπία

Σε θρίλερ δίχως τέλος μετατρέπονται οι εκλογές στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν ήδη να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα και τον Ντόναλντ Τραμπ να το αμφισβητεί και να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

Σε θρίλερ δίχως τέλος μετατρέπονται οι εκλογές στις ΗΠΑ, με τον Τζο Μπάιντεν ήδη να πανηγυρίζει για το αποτέλεσμα και τον Ντόναλντ Τραμπ να το αμφισβητεί και να προσφεύγει στη δικαιοσύνη.

«Υποτιμήθηκε ο Τραμπ»

Στην έκτακτη εκπομπή του MEGA για τις εκλογές στις ΗΠΑ, μίλησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η επιρροή του Ντόναλντ Τραμπ στην κοινωνία των ΗΠΑ ίσως να υποτιμήθηκε από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, καθώς πολλές είναι εκείνες οι κοινωνικές ομάδες που ψάχνουν την ανατροπή.

«Βλέπουμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ πέτυχε να καβαλήσει αυτό το κύμα της αγανάκτησης και εμφανιζόμενος ως αντισυστημικός χάιδεψε τα αυτιά των απογοητευμένων» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Από τη μεριά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.

«Σταθεροποιητικός παράγοντας»

«Οι ΗΠΑ από την ισχύ που έχουν μπορούν να λειτουργούν ως ένας σταθεροποιητικός παράγοντας σε έναν απρόβλεπτο κόσμο. Αν και οι ΗΠΑ μπουν σε μια παρατεταμένη αβεβαιότητα, αντιλαμβάνεστε ότι εκλείπει ένας από τους παράγοντες εκείνους που κρατούν το διεθνές σύστημα σε κάποια ισορροπία» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Αναφέρθηκε επίσης στο κατά πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από το εκλογικό αποτέλεσμα των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας θα συνεργαστεί αρμονικά με όποιον από τους δύο υποψηφίους καταφέρει τελικά να κάτσει στην καρέκλα του Λευκού Οίκου, με τον κ. Κατρούγκαλο να σημειώνει ότι θα πρέπει να κρατάμε «μικρό καλάθι».

Οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν και στα κριτήρια με τα οποία οδηγήθηκαν οι Αμερικανοί στις κάλπες, αλλά και τι θα συμβεί σε ενδεχόμενο νίκης των Δημοκρατικών.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024