Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Στην Καλιφόρνια ψήφισαν και για την «πρόταση 17»

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ : Στην Καλιφόρνια ψήφισαν και για την «πρόταση 17»

Η «πρόταση 17», που αφορά σχεδόν 50.000 ανθρώπους σε όλη την Πολιτεία της Καλιφόρνιας, εγκρίθηκε με ποσοστό περίπου 60%, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνιας ενέκριναν την πρόταση να χορηγηθεί δικαίωμα ψήφου στους κατάδικους που έχουν αποφυλακιστεί υπό όρους, στο δημοψήφισμα που διοργανώθηκε στο περιθώριο των προεδρικών εκλογών.

Η «πρόταση 17»

Η «πρόταση 17», που αφορά σχεδόν 50.000 ανθρώπους σε όλη την Πολιτεία, εγκρίθηκε με ποσοστό περίπου 60%, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Μέχρι τώρα, με βάση το Σύνταγμα της Καλιφόρνιας, όσοι καταδικάζονταν για διάφορα εγκλήματα στερούνταν και το δικαίωμα του εκλέγειν, μέχρι να εκτίσουν πλήρως την ποινή τους. Αυτό ίσχυε και για όσους αποφυλακίζονταν υπό όρους.

Ο Κέβιν Μακάρθι, ο τοπικός βουλευτής που ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει αυτήν τη μεταρρύθμιση, με τη στήριξη των Δημοκρατικών και της υποψήφιας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, είπε ότι η «πρόταση 17» είναι «μια ευκαιρία να διορθώσουμε τις αδικίες και να ξαναδώσουμε το δικαίωμα ψήφου σε περιθωριοποιημένες κοινότητες και στους έγχρωμους. Είναι καλό για τη δημοκρατία και τη δημόσια ασφάλεια».

Κατά οι Ρεπουμπλικάνοι

Αντιθέτως, οι Ρεπουμπλικάνοι που εναντιώνονταν σε αυτήν την πρόταση έκαναν λόγο για «προσβολή» στα θύματα αυτών των ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024