Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλάτσι : Αρνούνται ότι χτύπησαν τον 5χρονο οι αστυνομικοί - «Ερεθίστηκε ο λαιμός του από τα δακρυγόνα»

Γαλάτσι : Αρνούνται ότι χτύπησαν τον 5χρονο οι αστυνομικοί – «Ερεθίστηκε ο λαιμός του από τα δακρυγόνα»

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων με αντιεξουσιαστές την Κυριακή

Δεν ευσταθεί η καταγγελία ότι αστυνομικοί χτύπησαν ένα 5χρονο παιδί, κατά τη διάρκεια επιχείρησης επιτήρησης συγκέντρωσης αντιεξουσιαστών στο Γαλάτσι, αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το παιδί -που βρισκόταν στο σημείο μαζί με τη γιαγιά του και τον συνομήλικο αδελφό του- αντιμετώπισε πρόβλημα όχι όμως από χτύπημα αστυνομικού αλλά λόγω ερεθισμού που ένιωσε στον λαιμό του από τα χημικά.

Η γιαγιά του παιδιού, σύμφωνα με την Αστυνομία, επικοινώνησε με την Αστυνομία περίπου μιάμιση ώρα μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Γαλάτσι και ανέφερε ότι βρισκόταν στο σημείο όπου έγιναν τα επεισόδια με τα δίδυμα εγγόνια της, ηλικίας πέντε ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το ένα από τα δύο εγγόνια της διαμαρτυρήθηκε ότι πονάει ο λαιμός του, γεγονός που αποδίδεται στα χημικά. Η γυναίκα επικοινώνησε με παιδίατρο, ο οποίος της υπέδειξε τι πρέπει να κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή οι αστυνομικοί επιτηρούσαν ομάδα αντιεξουσιαστών που είχε προγραμματίσει αντισυγκέντρωση στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου όπου είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση για το μνημόσυνο του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη (των δύο μελών της Χρυσής Αυγής που δολοφονήθηκαν το 2013).

Η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ., όπως και η πορεία των ακροδεξιών. Αντιεξουσιαστές που δεν μετέβησαν τελικά στο Νέο Ηράκλειο συγκεντρώθηκαν αρχικά στο σταθμό της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια στην περιοχή Λαμπρινή στο Γαλάτσι.

Εκεί συγκρούστηκαν με αστυνομικούς, οι οποίοι προσήγαγαν 14 αντιεξουσιαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν τους αντιεξουσιαστές, ενώ τα επεισόδια επεκτάθηκαν μπροστά από καφετέρια. Εκεί, βρισκόταν η γιαγιά μαζί με τα εγγόνια της.

Μετά την αστυνομική επιχείρηση, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο φωτογραφία πολίτη που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ υπήρξαν καταγγελίες για τραυματισμούς αντιεξουσιαστών από χτυπήματα αστυνομικών.

Οι καταγγελίες κατά των αστυνομικών

Στις 6 μμ οι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση σε στέκι του Γαλατσίου στην πλατεία Αγίου Ανδρέα και επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς το Νέο Ηράκλειο. Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και έτσι επέστρεψαν στο Γαλάτσι όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια.

Σύμφωνα με καταγγελίες στα social media, οι αστυνομικοί περιτριγύρισαν τους αντιεξουσιαστές, χωρίς να τους αφήσουν καμία οδό διαφυγής, με αποτέλεσμα αυτοί να ζητήσουν καταφύγιο σε καφετέρια της περιοχής. Όμως, η αστυνομία εισήλθε στην καφετέρια και ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια με τραυματισμούς.

Όπως καταγγέλλουν μέλη συλλογικοτήτων στα social media, οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα μέσα στην καφετέρια στην οποία βρίσκονταν απλοί πολίτες με παιδιά.

Όπως λένε, μέσα στην καφετέρια ήταν και μια οικογένεια με ένα 5χρονο παιδί. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η μητέρα του 5χρονου εγκλωβίστηκε με το παιδί της έξω από τις τουαλέτες και δέχτηκαν απροσδιόριστο αριθμό χτυπημάτων από γκλοπ των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο παραπάνω βίντεο, ακούγονται τα ουρλιαχτά της μάνας που λέει «τι κάνετε;».

Ένας άλλος γονέας είχε σηκώσει το παιδί του στον αέρα και φώναζε «έχω το παιδί μου, έχω το παιδί μου».

Την καταγγελία περί ξυλοδαρμού του 5χρονου έκανε και φωτορεπόρτερ στο Twitter.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024