Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρά πυρά Κοντονή για ΣΥΡΙΖΑ : Παλέψαμε να γίνει ενιαίο κόμμα και κάποιοι το έκαναν... μαγαζί

Σφοδρά πυρά Κοντονή για ΣΥΡΙΖΑ : Παλέψαμε να γίνει ενιαίο κόμμα και κάποιοι το έκαναν… μαγαζί

Νέα πυρά εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής, ο οποίος διεγράφη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

Νέα πυρά εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής, ο οποίος διεγράφη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης Τσίπρα.

«Διάφοροι παρακεντέδες»

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο action24, επανέλαβε ότι δεν ψήφισε τον ποινικό κώδικα γιατί δεν έγινε ονομαστική ψηφοφορία.

«Δεν ανέχομαι διάφοροι παρακεντέδες περί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, κονδυλοφόροι του αισχίστου είδους να λένε ότι είπα κάτι τέτοιο. Δεν είχα στοιχεία, δεν το γνώριζα» είπε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, διευκρινίζοντας ότι, σε σχέση με το θέμα που προκλήθηκε για τον Ποινικό Κώδικα, ο ίδιος δεν μίλησε για συναλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή.

Επισήμανε, πάντως, ότι διαφωνούσε με τη μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα. «Δεν είναι δυνατόν εμείς να λέγαμε ότι θα κάνουμε κεντρική πολιτική την κάθαρση και κάναμε τη δωροδοκία πλημμέλημα με τον ποινικό κώδικα», τόνισε, χαρακτηρίζοντας «άθλιο και βλακώδες» το πρωτοσέλιδο της Αυγής για Μητσοτάκη – Σαμαρά με τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι».

«Οι πάντες γνώριζαν από μένα ότι ο Ποινικός Κώδικας περιείχε προβληματικές διατάξεις που θα βρίσκαμε μπροστά μας. Είχα μιλήσει δημόσια από τον Απρίλιο του 2019», πρόσθεσε.

Σύγκρουση με τη Θάνου

Ο κ. Κοντονής αποκάλυψε επίσης ότι ο ίδιος είχε συγκρουστεί με τη Βασιλική Θάνου «γιατί ήθελε παράταση της θητείας της στον Αρειο Πάγο».

«Ηταν αντισυνταγματικό, δεν μπορούσα να το προχωρήσω. Και το είχα πει και στην ίδια. Και είχα πει αν η κυβέρνηση προχωρήσει με την παράταση, βρείτε άλλον στη θέση μου» τόνισε.

Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και την συνεργασία του με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Κοντονής είπε ότι «είχε σοβαρές διαφωνίες» μαζί του για την «άσκηση πολιτικής» χωρίς όμως να θέλει να αναφερθεί περαιτέρω: «Δεν θα το κάνω, βρίσκομαι σε δύσκολη θέση», είπε.

«Είχα παραλάβει τη δικογραφία, ειλικρινά το εξεπλάγην είναι μικρή κουβέντα όταν είδα μπροστά μου 10 ονόματα και μάλιστα δύο πρωθυπουργών και του ενός υπηρεσιακού πρωθυπουργού, που ξέρουμε πολύ καλά ότι άντε να υπογράφει για τη γραφική ύλη επί των ημερών του. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν μπροστά σε 10 ονόματα», δήλωσε ο κ. Κοντονής.

Αιχμές για Τζανακόπουλο

Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές και κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου, αναφέροντας ότι «δεν είχε καμία δουλειά να πάει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη Novartis».

Από τα βέλη του κ. Κοντονή δεν ξέφυγε ούτε ο Νίκος Παππάς για τον οποίο είπε ότι «είναι προσβλητικές για την Αριστερά συνομιλίες σαν αυτή που είχε ο Παππάς με τον Μιωνή και μιλούσε για μαγαζιά. Δεν παλέψαμε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα για το κάνουν κάποιοι… μαγαζί».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου, τόνισε ότι «ο Tσίπρας με τίμησε δίνοντάς μου δύο υπουργεία, δεν θα πρόδιδα ποτέ την εμπιστοσύνη του» και κατέληξε ότι «τελείωσε το ταξίδι μου στην πολιτική».

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024