Καινούριο δημόσιο έργο τέχνης από την παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Jenny Holzer εγκαινίασε προσφάτως το Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Με τίτλο «You Be My Ally» και βασισμένο σε κείμενο, το έργο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους φοιτητές και καθηγητές του πανεπιστημίου.

Έως τις 22 Νοεμβρίου, μέσω μια εφαρμογής διευρυμένης πραγματικότητας και ενός στόλου φορτηγών με LED τα οποία διατρέχουν την Πόλη των Ανέμων, η καλλιτέχνης απαντά στην πρόκληση της συμμετοχής στις τέχνες εν μέσω πανδημίας.

Τα κείμενα τα οποία έχουν επιλεγεί καλούν, τις μέρες και εβδομάδες που οδηγούν στις προεδρικές του 2020 στις ΗΠΑ, τους θεατές να αναλογιστούν τον αντίκτυπο του δημόσιου λόγου σε μια δημοκρατία.

View this post on Instagram

Video: Nick Lindner

A post shared by JENNY HOLZER STUDIO (@jennyholzerstudio) on

Τα κείμενα στο «You Be My Ally» είναι 29 αποσπάσματα από ιστορικής σημασίας κείμενα τα οποία συγκαταλέγονται στο βασικό πρόγραμμα μαθημάτων του πανεπιστημίου.

Σε αυτά περιλαμβάνονται έργα διακεκριμμένων συγγραφέων, όπως οι W. E. B. du Bois, Helen Keller, Audre Lorde, Toni Morrison, Friedrich Nietzsche, Mary Shelley, Virginia Woolf και Πλάτωνας.

Ακόμη και ο τίτλος του πρότζεκτ είναι απόσπασμα από το «If Not, Winter: Fragments of Sappho», μετάφραση ποίησης της Σαπφούς από την ποιήτρια Anne Carson.

Από τη στιγμή που οι χρήστες της εφαρμογής φτάσουν σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στο campus του πανεπιστημίου και υψώσουν το κινητό τους για να δουν την εφαρμογή, έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν φωτογραφία και να μοιραστούν το πρότζεκτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός του χώρου του πανεπιστημίου, οι χρήστες μπορούν να έχουν εμπειρία του «You Be My Ally» μέσω πρόσβασης στην εφαρμογή από οποιαδήποτε συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Η συγκεκριμένη εμπειρία διευρυμένης πραγματικότητας δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον σύμβουλο σε θέματα τεχνολογίας Mark Hellar και την εταιρεία ψηφιακών εφαρμογών Holition.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν τα κείμενα στις προσόψεις σημαντικών αρχιτεκτονημάτων του Πανεπιστήμιου του Σικάγο και τον τίτλο του πρότζεκτ παντού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο