Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν παίζει με την ανοχή της Ευρώπης

Ο Ερντογάν παίζει με την ανοχή της Ευρώπης

Καθαρά λόγια και τιμωρία του Ερντογάν ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους Ευρωπαίους, την ώρα που ο σουλτάνος αναβαθμίζει τις προκλήσεις

Καθαρά λόγια και τιμωρία του Ερντογάν ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους Ευρωπαίους, την ώρα που ο σουλτάνος αναβαθμίζει τις προκλήσεις πυροδοτώντας σε δοκιμαστικές βολές τις οποίες ανακοίνωσε τους S-400.

Η NOTAM της Τουρκίας απαγορεύει τις πτήσεις σε μία περιοχή κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή της Σινώπης για δοκιμές ραντάρ και πιθανή πυροδότηση πυραύλων για έξι ώρες.

Τα αεροσκάφη έχουν πάρει την σύσταση να αποφεύγουν την περιοχή σε ύψος ως και 200.000 πόδια. Νωρίτερα υπήρξε και NAVTEX για πυρά στις 16 και 17 Οκτωβρίου. Οι S-400 είναι από τα πιο προηγμένα συστήματα στον κόσμο με ακτίνα 400 χλμ.

Προκλητική πορεία στη μέση του Αιγαίου για το Kanuni

Στο Αιγαίο το πρωί ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε για πρώτη φορά από τις 26 Αυγούστου πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά σε ύψος 25.000 ποδιών στις 12:24.

Στην θάλασσά το Oruc Reis έφτασε σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο με τα Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και υποβρύχια να έχουν φτιάξει ένα ατσάλινο τείχος απέναντι στα τουρκικά το γεωτρύπανο Kanuni στις 6 η ώρα το πρωί βρέθηκε να πλέει ανάμεσα σε Ικαρία και Μύκονο και μόλις 18 ν.μ. από την Χίο.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο βρισκόμαστε στο σημείο που επιθυμούμε. Η επιστροφή του Oruc Reis δείχνει την δύναμη μας. Αν δεν είχε επιστρέψει θα είχαμε χάσει τα κέρδη μας».

Οι εφημερίδες στην Τουρκία δημοσιεύουν πληροφορίες πως αξιωματούχοι θα πάνε στο Oruc Reis αλλά και πως δήθεν τα ελληνικά υποβρύχια είναι υπό παρακολούθηση. Είναι fake news απαντούν Έλληνες αναλυτές.

Αποδείχθηκε ότι τα ελληνικά υποβρύχια, τα οποία θεωρούνταν αόρατα και πως παρακολουθούσαν όλες τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν, παρακολουθήθηκαν από τα στοιχεία της Ναυτικής Διοίκησης σε κάθε στιγμή.

Παραλήρημα Ερντογάν με «άρωμα» οθωμανικής αυτοκρατορίας

O Σουλτάνος από την άλλη σε ένα νέο παραλήρημα υποστήριξε προκλητικά πως ς η Τουρκία έχει δικαίωμα να επεκτείνεται και να επεμβαίνει «οπού υπάρχει βία» και οπού είχαν φτάσει οι πρόγονοι των Τούρκων, από τη Λιβύη στη Σομαλία από την Αρμενία μέχρι οπουδήποτε είναι αναγκαίο.

Μήνυμα ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τονίζοντας την αποτρεπτική ισχύ τους απέναντι σε οποιοδήποτε που θα ήθελε να προκαλέσει την αντίδραση τους.

Η Ρωσία την ίδια ώρα μετά την δήλωση στήριξης στο δικαίωμα της χώρας μας να επεκταθείς τα 12 νμ σχεδιάζει την επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου κίνηση που εκλαμβάνεται ως μήνυμα στον Ερντογάν ο οποίος θέλει στην πράξη να ακυρώσει το δικαίωμα της χώρας μας να έχει χωρικά ύδατα 12 νμ. Τους κινδύνους μίας βεβιασμένης κίνησης, τονίζει από την άλλη ο Άγγελος Συριγος..

Στην Αρμενία ο Νίκος Δένδιας

Απέναντι στην Τουρκία που βυθίζει την περιοχή στην κρίση η Ελλάδα ανέλαβε ειρηνευτική πρωτοβουλία με τον Νίκο Δένδια να μεταβαίνει στην Αρμενία.

«Αντί για πρόσκληση σε διάλογο που είχε συμφωνηθεί αντιμετωπίσαμε και πάλι τις προκλήσεις της Τουρκίας και τις παράνομες ενέργειες της.»

Στην Κύπρο ολοκληρώθηκε πολυεθνική άσκηση με την συμμετοχή της Γαλλίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασίλειου, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, της Αίγυπτος και του Ισραήλ στέλνοντας και από εκεί μήνυμα στον Ερντογάν.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024