
Υπέρ της Ελλάδας η Ρωσία: Δικαίωμα της Αθήνας η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.
Με ανάρτησή της στο Τwitter, η πρεσβεία της Ρωσίας σημειώνει ότι θεωρεί το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς δικαίου καθεστώτος των θαλασσών και ότι προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια
Θέση υπέρ του δικαιώματος της Ελλάδας να προχωρήσει σε επέκταση των εθνικών χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, πήρε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα.
Με ανάρτησή της στο Τwitter, η πρεσβεία της Ρωσίας σημειώνει ότι θεωρεί το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς δικαίου καθεστώτος των θαλασσών και ότι προβλέπεται ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια.
«Η θέση της Ρωσίας ως μόνιμου μέλους του ΣΑ του ΟΗΕ είναι η θέση αρχής. Θεωρούμε τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 «ακρογωνιαίο λίθο» του διεθνούς καθεστώτος των θαλασσών», σημειώνει σε ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία και προσθέτει: «Η Σύμβαση προβλέπει ρητά το κυρίαρχο δικαίωμα όλων των κρατών για χωρικά ύδατα έως 12 ναυτικά μίλια και ορίζει τις αρχές και τους τρόπους της οριοθέτησης ΑΟΖ. Αυτό αφορά και τη Μεσόγειο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.
- Ιράν: Διάγγελμα για τον πόλεμο θα απευθύνει ο Τραμπ στους Αμερικανούς
- Τραμπ: Δικαστής απορρίπτει διάταγμα για τη διακοπή χρηματοδότησης της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης
- Λίβανος: Κλιμάκωση χωρίς όρια, βλέπει ο ΟΗΕ, και ανθρωπιστική κρίση μεγάλης κλίμακας
- Κριμαία: 29 νεκροί σε συντριβή ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους
- Ιράν: Για πρώτη φορά ο Αραγτσί αναφέρεται σε απευθείας επικοινωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ
- Ιράν: Οι 2 στους 3 Αμερικανούς θέλουν να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος