Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ένδειξη πολιτισμού

Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ένδειξη πολιτισμού

Στην χώρα μας θα μπορούσε να μην κυκλοφορεί ούτε ένα αδέσποτο ζώο και να είχαμε δώσει μαθήματα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Αντί αυτού συναντάμε στις περισσότερες περιοχές σκύλους και γάτες σε οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να κανείς να εικάσει.

Να είσαι δήμαρχος είναι μια δύσκολη δουλειά. Πρέπει να ασχολείσαι –έτσι όπως είναι δομημένο το σύστημα- με όλα. Είναι τόσο ανθρωποκεντρικό το σύστημα που σε πιάνει αναγούλα. Όχι γιατί δεν συμπαθείς τους δημάρχους απλά διότι χωρίς αυτούς δεν μπορείς να κάνεις σχεδόν τίποτα. Οι λόγοι γνωστοί και αφορούν το ελάχιστο ανθρώπινο δυναμικό, την μη επαρκή σε πολλές περιπτώσεις τεχνογνωσία του μόνιμου προσωπικού και φυσικά την νοοτροπία όλων μας που θέλουν να έχουν μια σχέση με τον αρχηγό για να καυχιούνται πως έχουν διασυνδέσεις. Πάμε όμως παρακάτω στο θέμα μας. Γράφουμε στον υπότιτλο τι θα μπορούσαν να έχουν πράξει όλοι οι δήμοι της χώρας ώστε τα ζωάκια που κλήθηκαν να επιβιώσουν κυρίως σε τσιμεντουπόλεις με βασικούς εχθρούς τους εναποθητές φόλας και τους οδηγούς που κοτζάμ πεζούς δεν προσέχουν θα δώσουν μια για τα ζώα; Επειδή όμως είπαμε είναι δύσκολο να είσαι δήμαρχος και αυτό είναι γεγονός, δεν σημαίνει πως βασικά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν. Η είδηση-ναι είναι είδηση μην γελιέστε- είπαμε ζούμε σε μια χώρα που η πλειοψηφία δεν συμπαθεί τα τετράποδα για να πιέζει κάθε μορφής εξουσία να τα φροντίζει, είναι πως ο δήμος Μεσσήνης εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Χ, η πράξη «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» συνολικού προϋπολογισμού 744 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας με τον δήμο Καλαμάτας με φορέα υλοποίησης όμως τον δήμο Μεσσήνη.

Πολύ καλή όσο και αυτονόητη κίνηση από τις δημοτικές αρχές. Αναρωτιέμαι πόσοι δήμοι είχαν την διάθεση να εξαντλήσουν τις πιθανότητες παρόμοιας χρηματοδότησης ώστε να είχαν από μια δική τους στέγη για τα αδέσποτα; Λίγοι το έκαναν και ακόμη λιγότεροι το σκέφτηκαν. Είπαμε δεν πουλάει στην Ελλάδα η φροντίδα των αδέσποτων. Αν πουλούσε τότε κάθε καλοκαίρι δεν θα γέμιζαν τα σημεία με παρατημένα τετράποδα από σπίτια(;) που κάποτε ήταν τα αγαπημένα τους αλλά μπρος στις διακοπές να πάει να ……το σκυλί ή η γατούλα. Προσωπικά δεν έχω δει άλλα παρατημένα ζώα – όπως κουνελάκια, ψαράκια ενυδρείου, χελωνάκια και ότι άλλο αγοράζουμε χωρίς καμία ένδειξη πως αναγνωρίζουμε σε αυτά –που δεν μας επέλεξαν- ίχνος δικαιωμάτων.

Κλείνοντας να πούμε πως χαιρετίζουμε την κίνηση των 2 δήμων της Μεσσήνης και της Καλαμάτας και ευελπιστούμε- θα το ελέγχουμε κιόλας δημοσιογραφικά- αν μετά την κατασκευή του καταφυγίου τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής περίθαλψης των ζωντανών από εξιδεικευμένο προσωπικό και δεν ήταν απλά μια ενέργεια έτσι για να να δουλέψουν κάποιοι άνθρωποι κατά την κατασκευή του καταφυγίου.

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024