Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κοροναϊός, η ακύρωση της παρέλασης στις 28 Οκτωβρίου ο γύψος στην πορεία του Πολυτεχνείου

Ο κοροναϊός, η ακύρωση της παρέλασης στις 28 Οκτωβρίου ο γύψος στην πορεία του Πολυτεχνείου

Ο κοροναϊός για ορισμένους στην κυβέρνηση αποδεικνύεται μια καλή «ευκαιρία» για να θέσουν σε εφαρμογή τους μύχιους πόθους τους να τελειώσουν με την «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στη Μεταπολίτευση» όπως έχει αποκληθεί να λέγεται η κατοχύρωση σημαντικών δημοκρατικών κατακτήσεων μετά την πτώση της Χούντας που έκλεισε τον κύκλο μιας ανάπηρης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που επέβαλε το μεταπολεμικό και μετεμφυλιακό καθεστώς στην Ελλάδα

Ο κοροναϊός για ορισμένους στην κυβέρνηση αποδεικνύεται μια καλή «ευκαιρία» για να θέσουν σε εφαρμογή τους μύχιους πόθους τους να τελειώσουν με την «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στη Μεταπολίτευση» όπως έχει αποκληθεί να λέγεται η κατοχύρωση σημαντικών δημοκρατικών κατακτήσεων μετά την πτώση της Χούντας που έκλεισε τον κύκλο μιας ανάπηρης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που επέβαλε το μεταπολεμικό και μετεμφυλιακό καθεστώς στην Ελλάδα.

«Αυτονόητο…»

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και δοθείσης της ευκαιρίας από την απόφαση Μητσοτάκη να ακυρωθεί η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού, γνωστοί και μη εξαιρετέοι για τις απόψεις τους βουλευτές της ΝΔ ανοίγουν ζήτημα και για την πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με σημερινό του τιτίβισμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έγραψε χαρακτηριστικά:

«Ορθώς δεν θα γίνουν φέτος οι παρελάσεις της 28ης. Πρέπει να προστατεύσουμε τα στελέχη των ΕΔ που μας έκαναν φέτος τόσο περήφανους, τα παιδιά, τους δασκάλους, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας. Θεωρώ, λοιπόν, αυτονόητο πως το ίδιο ορθό σκεπτικό θα ισχύσει και για το Πολυτεχνείο».

Να παύσει η προνομιακή μεταχείριση της Αριστεράς

Από τη δήλωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είναι σαφής και η διάθεση συγκεκριμένου τμήματος της ΝΔ να πιέσει το μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει, τουλάχιστον για φέτος στη ματαίωση – απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου. Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με αυτό το μήνυμα προ την κυβέρνηση, ο «γαλάζιος» βουλευτής μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ανοίγει ζήτημα να «παύσει κάθε προνομιακή μεταχείριση αριστερών και αριστεριστών». Μάλιστα τους αριστερούς τους αποκαλεί «κόκκινους φασίστες» και φτάνει στο σημείο να τους συγκρίνει με τους καταδικασμένους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής!

Απαίτηση της σκληρής δεξιάς

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ένα τμήμα της κοινωνικής βάσης κυβέρνησης της ΝΔ, ιδίως το σκληρό δεξιό κομμάτι της, το οποίο φλερτάρει αν δεν υιοθετεί κιόλας θεωρίες συνομωσίας για τον κοροναϊό, είδε με πολύ κακό μάτι την ακύρωση της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου και είναι δυσαρεστημένο με την απόφαση Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, στελέχη της ΝΔ προσδοκούν να χαϊδέψουν τ’ αυτιά αυτού του ακροατηρίου με αυτή την κατά μέτωπο επίθεση στην Αριστερά και τη στοχοποίηση κινητοποιήσεων που σημάδεψαν την πολιτική ιστορία της χώρας μας όπως είναι η 17η Νοεμβρίου.

Είναι δε ενδεικτικό ότι «αιτήματα» όπως αυτά του κ. Μπογδάνου για ματαίωση της πορείας του Πολυτεχνείου, είναι αρκετά πιο προωθημένα ακόμα και από τις προβλέψεις του τελευταίου νόμου που βάζει στο γύψο διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες, καθώς εξαιρεί από τις προβλέψεις των περιορισμών του νόμου -που από την Αριστερά χαρακτηρίστηκε χουντικής έμπνευσης- τις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις και την πορεία της 17ης Νοέμβρη.

Το κρας τεστ της Πρωτομαγιάς

Υπενθυμίζεται δε, ότι από μέρος του κυβερνώντος κόμματος είχε ανοίξει επίσης ζήτημα για το κατά πόσο είχαν δικαίωμα εν μέσω κοροναϊού να πραγματοποιήσουν την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση το ΠΑΜΕ και τα άλλα εργατικά συνδικάτα, ενώ το ΚΚΕ δέχτηκε πληθώρα πυρών από οπαδούς της κυβέρνησης για το γεγονός ότι τελικά πρωτοστάτησε και πραγματοποίησε τηρώντας τα μέτρα τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, την οποία η κυβέρνηση θέλησε να υπονομεύσει μεταφέροντας την αργία μερικές μέρες αργότερα.

Με το φάντασμα του Χίτλερ στο δρόμο

Μόνο συμπτωματικό άλλωστε δεν είναι ότι ο εν λόγω βουλευτής που πρωτοστατεί ανοίγοντας αυτό το ζήτημα, ήταν εκείνος που μαζί με τον καταδικασθέντα για τη διεύθυνση της εγκληματικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη πήραν από κοινού μέρος σε πρόσφατη συγκέντρωση ραστιστικού χαρακτήρα κατά των μεταναστών και προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παρείχε πλήρη πολιτική κάλυψη στον κ. Μπογδάνο γι’ αυτή του την ενέργεια την οποία ο βουλευτής υπερασπίστηκε λέγοντας ότι θα είναι στο δρόμο ακόμα και αν δίπλα του βρυχάται το φάντασμα του Χίτλερ.

Το ζήτημα για την ματαίωση της πορείας του Πολυτεχνείου που ανοίγει ο κ. Μπογδάνος -ο οποίος ως δημοσιογράφος «έβλεπε» σε «ανθρώπινο επίπεδο» «ράκος» τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και αναρωτιόταν γιατί είναι «λιτή» η χαροκαμένη μάνα του δολοφονημένου, Μάγδα Φύσσα- έρχεται σε μια συγκυρία που η στάση της κυβέρνησης που επιδίδεται σε πρωτοφανή και άγρια καταστολή προκαλεί ανησυχία.

Καταστολή

Δεν διαφεύγει της προσοχής ότι τα ΜΑΤ όπως αποδεικνύουν τα βίντεο χτύπησαν απρόκλητα και έπνιξαν στα χημικά για να διαλύσουν την μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο την ώρα που ανακοινωνόταν η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Στην ίδια κατεύθυνση σήμερα η αστυνομία προέβη σε νέο όργιο καταστολής κατά του μαθητικού συλλαλητηρίου και των εκπαιδευτικών, ενώ με τον ίδιο τρόπο τα ΜΑΤ αντιμετώπισαν και την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα το απόγευμα.

Επιπρόσθετα οι ανησυχίες για τις κυβερνητικές στοχεύσεις εντείνονται καθώς με επιχείρημα τον κοροναϊό γίνεται προσπάθεια να απαξιωθεί και να εμφανιστεί ως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία η αντιφασιστική συγκέντρωση της Τετάρτης στο Εφετείο που απαιτούσε «οι ναζί στη φυλακή».

Η δημόσια υγεία

Την αρχή έκανε ο ίδιος ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας μέσω twitter.

Σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας, οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης δέχθηκαν δύο ερωτήσεις για το παραπάνω θέμα και στο ίδιο πνεύμα με τον υπουργό, αν και με προσεκτικές διατυπώσεις, εξέφρασαν ανησυχία για τυχόν έξαρση των κρουσμάτων λόγω του συγχρωτισμού από τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση.

«Με ανησύχησε η εικόνα. Αντιλαμβανόμενος την πρόθεση όλων όσων ήταν εκεί. Αισθάνομαι ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει έξαρση καθώς κάθε μικρός ή μεγάλος συγχρωτισμός μπορεί να προκαλέσει νέα κρούσματα» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης αφού παρέπεμψε στην απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά σημείωσε ότι «έχει τη δυναμική να προκαλέσει ένα γεγονός υπερμετάδοσης» προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν είναι όλες οι συγκεντρώσεις εστίες υπερμετάδοσης, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε».

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024