Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή : Συκοφάντες και τιμητές

Πόλεμος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη Χρυσή Αυγή : Συκοφάντες και τιμητές

Με ένα βίντεο που περιλαμβάνει παλιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ φιλικές για τη Χρυσή Αυγή απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση που δέχεται. «Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Για βίντεο πανικόβλητων συκοφαντών κάνει λόγο το κυβερνών κόμμα

Ως «βίντεο των πανικόβλητων συκοφαντών του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτηρίζει η ΝΔ το βίντεο της Κουμουνδούρου με παλιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, φιλικές προς τη Χρυσή Αυγή. Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ καλεί εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στις δηλώσεις Κοντονή για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα λίγο πριν τις εκλογές του 2019.

Σκοτεινά παιχνίδια

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας νομίζουν ότι επιτιθέμενοι στη ΝΔ θα αποφύγουν τη συζήτηση για τα σκοτεινά παιχνίδια που κατήγγειλε ο πρώην υπουργός τους Στ. Κοντονής προκειμένου να «πέσει στα μαλακά» η Χρυσή Αυγή και για τη σύμπλευση μαζί της σε κρίσιμα θέματα. Οι Έλληνες θυμούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους χρυσαυγίτες στις πλατείες των αγανακτισμένων, τους θυμούνται να ψηφίζουν μαζί στη Βουλή» αναφέρει σε σχόλιό του το κυβερνών κόμμα και τονίζει:

«Θυμούνται τον Ν. Βούτση να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» και να καταγγέλλει «μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή» με τον τότε βουλευτή της ΧΑ να συμφωνεί. Θυμούνται τον Γ. Κατρούγκαλο να λέει ότι «η διαφαινόμενη μεθόδευση εκ μέρους κυβερνητικών κύκλων να τεθεί εκτός νόμου το νεοφασιστικό κόμμα, δεν βλάπτει το ίδιο άλλα τη δημοκρατία». Τους θυμούνται να συμπλέουν στο αλήστου μνήμης δημοψήφισμα και στην πρόωρη διάλυση της Βουλής το 2015 και να εκδράμουν μαζί σε ακριτικά νησιά».

Προσθέτει ακόμα η ΝΔ: «Δεν ξεχνούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά έκανε όλες τις ενέργειες ώστε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Κι επί κυβέρνησης ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταδικάστηκαν από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ύστερα από τεσσεράμιση χρόνια κωλυσιεργίας. Σταλινικούς συκοφάντες, τους αποκάλεσε ο μέχρι χθες σύντροφός τους Στ. Κοντονής. Κάτι παραπάνω ξέρει».

Τιμητές

Νωρίτερα η Κουμουνδούρου κυκλοφόρησε βίντεο το οποίο περιλαμβάνει παλιότερες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ φιλικές για τη Χρυσή Αυγή. Με αυτόν τον τρόπο απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση που δέχεται για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα που μείωσε τις ποινές για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Το βίντεο αυτό ανάρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο Αλέξης Τσίπρας γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές. Ο ελληνικός λαός, όπως αποδείχτηκε και στη μαζική συγκέντρωση για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, έχει ισχυρή μνήμη».

Εκστρατεία λάσπης και συκοφάντησης στο απόγειό της

«Μάλιστα με απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ αφού χαιρετίζει «την ιστορική απόφαση καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής» τονίζει ότι η ΝΔ δεν ανήκε στις δυνάμεις που πήραν καθαρή θέση για τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής το προηγούμενο διάστημα και σε αυτό το πλαίσιο κάνει λόγο για εκστρατεία λάσπης και συκοφάντησης από την κυβέρνηση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η απόφαση του ΠΣ για τη Χρυσή Αυγή έχει ως εξής:

1. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία χαιρετίζει την ιστορική απόφαση καταδίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η δικαστική αυτή απόφαση – τομή αποτελεί μια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος και κάθε δημοκρατικού πολίτη.

Η τεράστια λαϊκή κινητοποίηση, η ακούραστη εργασία της πολιτικής αγωγής, το θάρρος των οικογενειών των θυμάτων και ειδικά της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, η κινητοποίηση δημοκρατών και αντιφασιστών δημοσιογράφων και πολιτικών προσωπικοτήτων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε να αποκαλυφθεί η εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.

Είναι σίγουρο ότι η δικαστική καταδίκη των νεοναζί δεν κλείνει και το κεφάλαιο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα αποτελεί έναν σημαντικό σταθμό, μια τομή και μια νέα αφετηρία για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Αγώνες, από καλύτερες θέσεις πλέον ενάντια σε ότι έδωσε χώρο στις ιδέες και στις πρακτικές των νεοναζί. Αγώνες ενάντια σε κάθε λογική σχετικοποίησης της φασιστικής αντίληψης και πρακτικής.

2.Η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, ειδικά του τελευταίου διαστήματος, ήταν αυτή που ανάγκασε δυνάμεις του πολιτικού συστήματος που το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν καθαρή θέση να μιλήσουν με σαφήνεια για τον εγκληματικό χαρακτήρα της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Η ΝΔ ανήκει σε αυτές τις δυνάμεις. Δεν μπορούμε να λησμονήσουμε την πρόσφατη εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη «ότι η Χ. Α. είναι σαν να μην υπάρχει» και την προσπάθεια του μέσα από την θεωρία των δύο άκρων να ταυτίσει την κοινωνική διεκδίκηση με τη βία.

3. Ακόμα και την παραμονή της απόφασης η ΝΔ επέλεξε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Η εκστρατεία λάσπης και συκοφάντησης φτάνει σήμερα στο απόγειο της. Μέσα σε λίγα λεπτά από την απόφαση οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν αναίτια και διέλυσαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το εφετείο. Αναδεικνύοντας έτσι την δυσανεξία της ΝΔ στην μεγάλη λαϊκή γιορτή της δημοκρατίας που εξελισσόταν.

Η λάσπη συνεχίστηκε με την αναθέρμανση της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, που αντικειμενικά ευνοεί μόνο τους νεοναζί και κορυφώνεται με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση διασποράς ψευδών σχετικά με το νέο ποινικό κώδικα.

4. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν θα μείνει σιωπηλός απέναντι σε αυτή την ενορχηστρωμένη ακραία επίθεση ψεύδους και συκοφάντησης που κινείται σε δύο άξονες: Πρώτος άξονας του ψεύδους ότι η Αριστερά συμπορεύθηκε με τους νεοναζί στο κίνημα των αγανακτισμένων, και δεύτερος ότι ο νέος ποινικός κώδικας «θα τους ρίξει στα μαλακά».

Απέναντι σε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δηλώνει: Ήταν η ΝΔ που συμπορεύθηκε με τους νεοναζί στις κινητοποιήσεις ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών και ήταν η Χρυσή Αυγή που είχε καταγγείλει τους αγανακτισμένους ως «αντιεθνικό κίνημα» και «πανηγυράκι της Αριστεράς».

Για το νέο ποινικό κώδικα

Για το δεύτερο άξονα επαναλαμβάνουμε: ο νέος Ποινικός Κώδικας όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα τα μέλη και τους διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης αλλά αντίθετα αυστηροποιεί το νομικό πλαίσιο.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μπορούν να καταδικάζονται αν επιδιώκουν την τέλεση οποιουδήποτε κακουργήματος, το ελαφρυντικό για όσα μέλη της οργάνωσης εντάσσονταν χωρίς να διαπράττουν άλλο αδίκημα καταργήθηκε, το πλαίσιο της ποινής για το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης διατηρήθηκε από 5 έως 10 έτη κάθειρξης, ενώ για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται το ανώτατο όριο της ποινή κάθειρξης έως 15 έτη ενώ οι ποινές του νέου κώδικα είναι ειλικρινείς καθώς αυστηροποιήθηκε η πραγματική έκτιση τους.

Τέλος επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι με βάση το Σύνταγμα στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων μπορεί να επιβληθεί μόνο μετά από αμετάκλητη απόφαση. Τούτο σημαίνει ότι παλιός και νέος Ποινικός Κώδικας δεν διαφέρουν ως προς αυτό.

Η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων από τον νέο Ποινικό Κώδικα, όπως τονίζει και η σχετική αιτιολογική έκθεση, δεν μπορεί να είναι ποινικό αλλά πολιτειακό – διοικητικό μέτρο που θα επιβάλλεται μετά από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση με σχετική πρόβλεψη στον εκλογικό νόμο.

Ακριβώς για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πήρε την πρωτοβουλία για την σχετική τροποποίηση στον εκλογικό νόμο που είναι το πεδίο στο οποίο πρέπει να αποτυπωθούν τα δημοκρατικά φίλτρα. Και είναι απαράδεκτο αλλά και αποκαλυπτικό για τις διαθέσεις της κυβέρνησης το γεγονός ότι αρνείται να υιοθετήσει τη σχετική ρύθμιση επικαλούμενη εμφανώς προσχηματικά επιχειρήματα.

Και είναι ο φόβος της ΝΔ μπροστά στην μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση για την καταδίκη των νεοναζί που καθοδηγεί τις επιθέσεις λάσπης και συκοφαντίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επιθέσεις που θα ενταθούν όσο το αδιέξοδο της ΝΔ θα γίνεται εμφανές.

5. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να αγωνίζεται καθημερινά και με κάθε τρόπο για όλα αυτά που πραγματικά ενοχλούσαν τους νεοναζί:

Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, ρατσισμό, εθνικισμό, μίσος, τυφλή βία και αόρατους ανθρώπους.

Αυτή τη μάχη θα συνεχίσει να δίνει η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος γιατί τελειώσαμε με την Χ.Α. έχουμε όμως μπροστά μας το σκοτάδι του κοινωνικού χειμώνα και του αυταρχισμού που φέρνει η πολιτική της ΝΔ».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024