Κοροναϊός : Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι στις «κόκκινες» περιοχές της Αθήνας
Αν και το μέτρο για μάσκες παντού δεν έχει εφαρμοστεί στον Άγιο Παντελεήμονα, οι κάτοικοι παίρνουν τα δικά τους μέτρα, φορώντας μάσκες παντού και σε κάθε τους μετακίνηση
Το φάντασμα του κοροναϊού πλανάται πάνω από την Αττική με τους κατοίκους πολλών περιοχών να είναι τρομοκρατημένοι. Στον Αγιο Παντελεήμονα μετά τα όσα συνέβησαν στο γηροκομείο οι κάτοικοι κυκλοφορούν παντού με μάσκα, χαρακτηρίζουν την περιοχή τους υγειονομική βόμβα και ζητούν τοπικό lock down.
Αν και το μέτρο για μάσκες παντού δεν έχει εφαρμοστεί στον Άγιο Παντελεήμονα, οι κάτοικοι παίρνουν τα δικά τους μέτρα, φορώντας μάσκες παντού και σε κάθε τους μετακίνηση.
Ο εντοπισμός τόσο των κρουσμάτων στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων αλλά κυρίως τα 20 θετικά rapid test μόνο χθες, πολλαπλασίασαν την αγωνία στους κατοίκους.
Οι περιοχές του κέντρου της Αθήνας που παραμένουν στο κόκκινο είναι:
- Άγιο Παντελεήμονας
- Κυψέλη
- Πλατεία Βικτωρίας
- πλατεία Ομονοίας
- Μεταξουργείο
- πλατεία Βάθη
Έκδηλη είναι και η ανησυχία των πολίτων για τα κρούσματα και μεταξύ μεταναστών που ζουν στη χώρα μας με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι στον τρόπο διαβίωσής τους. Καθώς αναγκάζονται να μένουν πολλά άτομα σε μικρά διαμερίσματα.
Μεγάλος αριθμός των κάτοικων της περιοχής κυκλοφορούν με μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους, ενώ έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο.
Η περιοχή, όπως λένε οι κάτοικοι, έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτεία. Ενδεικτική είναι η εικόνα του σιντριβανιού μπροστά στην εκκλησία.
Οι κάτοικοι της πολύπαθης περιοχής είναι ανήσυχοι και ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει δραστικά μετρά πριν να είναι αργά.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:
- Η Μπαρτσελόνα υπογράφει νέο 10ετές συμβόλαιο με τη Euroleague – Ακολουθούν Ρεάλ και Φενέρ
- Καραχάλιος για Καρυστιανού: «Την έχει μαγέψει η Γρατσία, την έχουν παγιδέψει με τους αστρολογικούς χάρτες»
- Σε δίκτυο φορέων για την διαχείριση σοβαρών φαινομένων που απειλούν τα παιδιά εντάχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας
- Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τόσος χαμός μόλις για 0,05% ανάπτυξη;
- Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν: Ο «τελικός πρόκρισης» του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- «Της άρεσε ο Μπεν Άφλεκ» – Η αποκάλυψη που έκανε ο Ματ Ντέιμον για τη σύζυγό του Λουτσιάνα και τον κολλητό του

