Γεννηματά από Ιθάκη: Να αξιοποιήσει η κυβέρνηση πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας και τόνισε την ανάγκη ενισχυθεί με επιπλέον ασθενοφόρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών κατά την τουριστική περίοδο
Mετά τη χθεσινή της επίσκεψη στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Κεφαλονιάς, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα την Ιθάκη για να ενημερωθεί για τις ζημιές από το πέρασμα του «Ιανού».
«Οι καταστροφές στην Ιθάκη δεν αντιμετωπίζονται μόνο με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Χρειάζεται να αξιοποιήσει πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης. Να απλοποιήσει διαδικασίες έτσι ώστε παρά πολύ γρήγορα να πάρουν τις αποζημιώσεις οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες» τόνισε η κ. Γεννηματά μετά τη συνάντησή τους με τις τοπικές Αρχές και την ενημέρωση που είχε για τις καταστροφές και τα μέτρα αποκατάστασης. Επισήμανε ότι ο δήμος χρειάζεται στήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει να έχει σε λειτουργία τα πολύ σημαντικά εργοστάσια αφαλάτωσης με αύξηση στην επιχορήγηση που παίρνει από το κράτος.
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας και τόνισε την ανάγκη ενισχυθεί με επιπλέον ασθενοφόρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών κατά την τουριστική περίοδο.
«Τα μικρά νησιά δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες πολιτικές. Χρειάζονται ειδικό σχέδιο στήριξης και ανάπτυξης και αυτό πρέπει να γίνει τώρα χωρίς καθυστέρηση, ιδιαίτερα για την Ιθάκη που έχει χτυπηθεί από το φυσικό αυτό φαινόμενο», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Τα μπλόκα έχουν ονοματεπώνυμο, «Κυριάκος Μητσοτάκης» – Δεν είναι επιλογή αλλά κραυγή επιβίωσης
- Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις κατά της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πρωτέας Βούλας
- Βενεζουέλα: Όλα όσα ξέρουμε για την αμερικανική επίθεση και τη σύλληψη Μαδούρο
- Άννα Βίσση: Κυκλοφόρησε το live album της από το Παναθηναϊκό Στάδιο – Το ορόσημο, τα ρεκόρ, και ένα σαρωτικό 2025
- Μαγνησία: Στο νοσοκομείο 67χρονη μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι της