Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα προχωρούν οι εργασίες στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, διαπίστωσε σε αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού, τονίζοντας ότι η Εθνική Πινακοθήκη «θα είναι πλήρως έτοιμη και θα εγκαινιαστεί, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 25 Μαρτίου 2020. Οι καθυστερήσεις που προκάλεσε η πανδημία, αντιμετωπίστηκαν και βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, ώστε η Εθνική Πινακοθήκη να αποκτήσει ένα σύγχρονο κτήριο, στο οποίο θα μπορέσει να εκθέσει τον μεγάλο θησαυρό της ελληνικής Τέχνης».

Στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης καθημερινά εργάζονται περισσότερα από 100 άτομα κι όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «στο κεντρικό φουαγιέ έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των ψευδοροφών και απομένουν οι τελικές ξύλινες επενδύσεις.»

» Ψευδοροφές έχουν τοποθετηθεί και στους εκθεσιακούς χώρους του α’ και β’ ορόφου, ενώ προχωρά και ο χώρος του εστιατορίου. Αυτές τις ημέρες στους ορόφους τοποθετούνται τα ξύλινα δάπεδα.»

» Παράλληλα, το χρονοδιάγραμμα ακολουθούν οι εργασίες στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων και του αμφιθεάτρου, όπου έχουν τοποθετηθεί οι ξύλινες επενδύσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθεί μηχανολογικός εξοπλισμός.»

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, κανονικά προχωρούν οι εργασίες ολοκλήρωσης του «πλανάρ», του υαλοστασίου, που καλύπτει το κτήριο Β και επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατούν στις ράμπες, όπου υπήρξε μικρή καθυστέρηση εξαιτίας της πανδημίας.

Η κ. Μενδώνη ζήτησε από τα υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ να αντιμετωπίσουν άμεσα, μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, τυχόν εκκρεμότητες, οι οποίες αφορούν σε προμήθειες υλικών, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η τελευταία φάση των εργασιών.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, καθώς έχει ήδη γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις, τονίζει το υπουργείο.

«Ο προϋπολογισμός του έργου, 1.000.000 ευρώ, καλύπτεται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020. Επίσης, εντός του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τα ψηφιακά προγράμματα της Πινακοθήκης, προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Την κ. Μενδώνη συνόδευσαν στην επίσκεψη της στο εργοτάξιο ο Γ.Γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου, η διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η γενική διευθύντρια Αναστήλωσης Αμαλία Ανδρουλιδάκη και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο