Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακυρη διαμαρτυρία

Ακυρη διαμαρτυρία

Πού το βρήκαν οι κνίτες αυτό με τους Αμερικάνους, ειλικρινά δεν ξέρω.

Είμαι διατεθειμένος να δεχθώ ότι οι Αμερικάνοι ευθύνονται για τα περισσότερα δεινά που έχουν βρει τον πλανήτη, από συστάσεως του ανθρωπίνου γένους σε κοινότητες. Είμαι έτοιμος να δεχθώ επίσης ότι εξ αυτού του λόγου δικαίως αποκαλούνται υπό των παρ’ ημίν αριστερών και άλλων ως «φονιάδες των λαών». Μπορώ να δεχθώ επίσης ότι η σπουδή των Αμερικάνων να μπερδεύονται παντού και με τα πάντα έχει και παράπλευρες απώλειες. Αλλά ότι αυτοί (οι Αμερικάνοι δηλαδή) σκοτώσανε «Λαμπράκη – Μπελογιάννη» μάλλον είναι άκυρο. Τραγικά άκυρο. Κι όμως, ακούστηκε προχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, και αν δεν το σχολίασα στο χθεσινό μας φύλλο ήταν γιατί είχαμε κλείσει πριν ο όγκος των περίπου 300 διαδηλωτών του ΠΑΜΕ της ΚΝΕ και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων πορευτεί προς το αμερικανικό προξενείο της οδού Τσιμισκή να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα. Εν έτει 2020…

Ακυρη διαμαρτυρία II

Παρακάμπτω εντελώς το γιατί έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Πομπέο και στέκομαι σε αυτό καθαυτό το σύνθημα «Αυτοί σκοτώσανε Λαμπράκη – Μπελογιάννη / φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι». Να συμφωνήσω ότι κάνει ωραία ρίμα, αλλά εξ όσων γνωρίζω, και μάλλον δεν κάνω λάθος, τον μεν Γρηγόρη Λαμπράκη τον σκότωσε ένας Εμμανουηλίδης από την καρότσα ενός τρικύκλου που οδηγούσε κάποιος Γκοτζαμάνης. Ελληνες πολίτες και οι δύο, ακροδεξιοί του κερατά. Οτι ήταν Αμερικάνοι, ουδείς το ισχυρίστηκε ποτέ. Μα ποτέ. Ούτε στις δίκες που ακολούθησαν, ούτε στην ταινία που έγινε, το «Ζ» του Γαβρά, ούτε στα πολλά βιβλία που εκδόθηκαν σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση.

Πού το βρήκαν οι κνίτες αυτό με τους Αμερικάνους, ειλικρινά δεν ξέρω.

Τον δε Νίκο Μπελογιάννη τον εκτέλεσε η κεντρώα κυβέρνηση Πλαστήρα, μετά την καταδίκη του για κατασκοπεία υπέρ της Σοβιετικής Ενωσης. Να δεχτώ ότι η κατηγορία ήταν στημένη και δεν έγινε δίκαιη δίκη. Να δεχτώ ότι οι νικητές του Εμφυλίου θέλησαν με τον τρόπο αυτό να δείξουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής στο παρελθόν. Να υιοθετήσω και την άποψη ότι ο Μπελογιάννης που μπήκε παράνομα στη χώρα, με ψευδώνυμο, έναν χρόνο μετά τη συντριβή του Δημοκρατικού Στρατού στα βουνά της Βόρειας Ελλάδας, για να ανασυγκροτήσει το διαλυμένο ΚΚΕ, δεν έκανε και τίποτε κακό, αλλά οι Αμερικάνοι πού έπαιζαν σε όλο αυτό; Απόσπασμα του Ελληνικού Στρατού τον εκτέλεσε, έπειτα από απόφαση ελληνικού δικαστηρίου και έπειτα από απόρριψη της αίτησης χάριτος από τον έλληνα πρωθυπουργό Πλαστήρα – και με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της τότε αντιπολίτευσης. Αμερικάνοι, πουθενά. Σε καμία φάση της υπόθεσης. Ούτε και το ισχυρίστηκε κανείς ποτέ αυτό, ακόμη και από το Κόμμα, μετέπειτα.

Εκτός από προχθές. Ξαναγράφουν την Ιστορία; Επιχειρούν ανακατασκευές; Ξέρουν κάτι που δεν το ξέρουμε οι υπόλοιποι; Ή είπαν και καμιά… σοφία για να περάσει η ώρα; Ποιος ξέρει. Αλλά κάτι τέτοια σπρώχνουν το Κόμμα στο περιθώριο…

(Το ακαλαίσθητο θέαμα ενός τύπου να περιβρέχει με οινόπνευμα μια αμερικάνικη σημαία, υπό τις προτροπές ενός άλλου, «ρίξε κι άλλο, ρε, και πιο πάνω», και τελικά να της βάζει φωτιά, ενώ ένας τρίτος προσπαθεί με ένα κοντάρι να σηκώσει το καμένο νάιλον υπό τα χειροκροτήματα των υπολοίπων, δεν το σχολιάζω καν. Παραπέμπει σε σκηνές από τη Γάζα, τη Ράκα, το Χαλέπι, τη Δαμασκό, την Ντάκα, την Καμπούλ, την Τεχεράνη. Οχι από ευρωπαϊκή χώρα…)

Ερχεται τσουνάμι

Θα δώσω μια συνέχεια στο θέμα της Λίνας Νικολοπούλου και σήμερα, της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, η οποία, αφού νίκησε κατά κράτος το… κράτος ΣΥΡΙΖΑ και ό,τι αυτό αντιπροσώπευε στην πολιτική, στα media και στη Δικαιοσύνη, ήρθε η ώρα να τα βάλει και με διάφορους αρουραίους του Διαδικτύου. Για να προλάβει την οργή της, ένα site το οποίο «έτρεχε» (ή «τρέχει» ακόμη;) ένας κουμπάρος του Καμμένου (και αποτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια την αιχμή του δόρατος για ό,τι ήθελε να λασπολογήσει, συκοφαντήσει, χτυπήσει ο Πανάρας), το olympia.gr, έγραψε τα ακόλουθα, τα οποία αποτελούν πρώτης τάξεως παράδειγμα για το πώς γλείφει πεσμένος στα γόνατα κάποιος εκεί που κάποτε έφτυνε (εν προκειμένω, τα δύο κουμπαράκια έφτυναν):

«Τον Σεπτέμβριο του 2016 στο διαδικτυακό φόρουμ που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.olympia.gr αναδημοσιεύθηκαν άρθρα από άλλες ιστοσελίδες (σ.σ.: χα! Τον Βαξεβάνη εννοεί – και καρφώνει…), περιλαμβάνουν δε χαρακτηρισμούς και κρίσεις που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τόσο του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κυρίου Ιωάννη Στουρνάρα, όσο και της συζύγου του, κυρίας Λίνας Νικολοπούλου.

Εγιναν αναφορές σε περιστατικά, η διασύνδεση των οποίων είναι αποτέλεσμα αξιολογικής κρίσης που προέκυψε σαφέστατα και αποκλειστικά λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και στοχοποίησης από δηλώσεις τέως κυβερνητικών στελεχών (σ.σ.: ο Τσίπρας, ο Πολάκης και τα λοιπά συριζοπαλίκαρα δηλαδή…), τα οποία καταλόγιζαν στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος πλημμελή τέλεση των καθηκόντων του.

Με τα σημερινά δεδομένα λοιπόν όπως διαμορφώθηκαν από τις προαναφερόμενες εξελίξεις (σ.σ.: η πανηγυρική αθώωση της Νικολοπούλου δηλαδή), η παρελθούσα αξιολογική κρίση, η οποία ούτως ή άλλως αποτυπώθηκε χωρίς ουδεμία πρόθεση να πληγεί η τιμή, η αξιοπρέπεια και η επαγγελματική αξιοπιστία της κυρίας Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, συζύγου, δεν ισχύει, διά τούτο και η επίμαχη ανάρτηση έχει ήδη διαγραφεί από το διαδικτυακό φόρουμ υπό την ηλεκτρονική διεύθυνση www.olympia.gr».

Το δύστυχο το καμμενοκουμπαράκι προσπαθεί να τη γλιτώσει. Δεν έχει καταλάβει ο έρμος τι τσουνάμι έρχεται – και όχι μόνο από τη Νικολοπούλου. Δεν θα προλαβαίνει να γλείφει και να παρακαλάει…

Ο ειδικός

Αν υπάρχει ένας πολιτικός στην Ελλάδα που γνωρίζει τα θέματα της ενέργειας απ’ έξω κι ανακατωτά, που λένε, αυτός είναι ο καθηγητής Γιάννης Μανιάτης (παρεμπιπτόντως, μεγάλη απώλεια για το κοινοβούλιο και το ΚΙΝΑΛ που δεν εξελέγη στην Αργολίδα). Με αυτά τα δεδομένα, δεν μου προξένησε την παραμικρή έκπληξη το γεγονός ότι χθες το απόγευμα στις 18.00 μετείχε σε διεθνή διαδικτυακή συζήτηση, την οποία οργάνωσε το «Economist» και είχε θέμα «New York – EastMed Summit». Αφορούσε φυσικά τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις και τα θέματα ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και, πλην του Μανιάτη, μετείχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Φρ. Φάνον και η κύπρια υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδη. Οπως ήταν λογικό και φυσικό, ο δικός μας ανέδειξε τις προκλήσεις και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας, καθώς και την εκτίμησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να τροφοδοτήσει όλη την ΕΕ με το 10% του φυσικού αερίου που καταναλώνει η Ευρώπη, με τους αγωγούς EastMed, TAP, IGB, καθώς και την ιδιαίτερου αμερικανικού ενδιαφέροντος μονάδα υγροποιημένου αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης. Εργα στα οποία ο Γ. Μανιάτης ως αρμόδιος υπουργός στις κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου είχε σημαντική συμβολή, καθώς επί των ημερών του σχεδιάστηκαν και εντάχθηκαν για χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά ταμεία…

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024