Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ωδή στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων γυναικών μέσα από 43 φωτογραφίες στο μουσείο Μπενάκη

Ωδή στην καθημερινότητα των ηλικιωμένων γυναικών μέσα από 43 φωτογραφίες στο μουσείο Μπενάκη

Μια κρυφή ματιά στον κόσμο των συνταξιούχων γυναικών στα ΚΑΠΗ και τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου της Αθήνας, ρίχνει η Δανέζα φωτογράφος Pernille Koldbech Fich με την έκθεση της «Preparing for the Beach», από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς

Μια κρυφή ματιά στον κόσμο των συνταξιούχων γυναικών στα ΚΑΠΗ και τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου της Αθήνας, ρίχνει η Δανέζα φωτογράφος Pernille Koldbech Fich με την έκθεση της «Preparing for the Beach», από την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Μέσα από 43 φωτογραφίες που συνοδεύονται από φράσεις και ηχογραφήσεις από τις καθημερινές σκηνές στα ΚΑΠΗ, η έκθεση αποτελεί έναν στοχασμό πάνω στο χρόνο, την ηλικία και τη ματαιοδοξία.

Στην έκθεση μνήμες, φαντασία και πραγματικότητα μπλέκονται σε ένα Memento Mori, μια υπενθύμιση της θνητότητας αλλά και της μεταβλητότητας της ζωής∙ είναι ο χρόνος που περνά ενώ σωματικές ασκήσεις επαναλαμβάνονται ώστε να διατηρηθεί το σώμα υγιές και οι αναμνήσεις ζωντανές και έτσι να μπορέσουν να συνεχίσουν.

Οι 46 φωτογραφίες συνοδεύονται από σύντομες φράσεις και ηχογραφήσεις από τις καθημερινές σκηνές στα ΚΑΠΗ. Σε αυτά οι γυναίκες βρίσκονται σε διάλογο με τους εκπαιδευτές και την νεαρή διερμηνέα που συνοδεύει την καλλιτέχνη. Μαζί, στοχάζονται το παρόν και το παρελθόν ακολουθώντας έναν ετήσιο κύκλο.

Οι φωτογραφίες είναι αλλόκοτα ήπιες και την ίδια στιγμή επίμονες. Παράγουν αφηγήσεις που είναι φανταστικές και ταυτόχρονα αληθινές. Καθόλη τη διάρκεια των συναντήσεων με τις εικονιζόμενες γυναίκες, ο θεατής αναγκάζεται να αναλογιστεί τη ζωή του αλλά και τη θνητότητά του.

Στην έκθεση Preparing for the Beach τα φαινομενικά απλά πράγματα και τα αντικειμενικά γεγονότα καταδύονται σε άγνωστα νερά. Αντίστοιχα, η πολυπλοκότητα της γνώσης και της κατανόησης της ηλικίας και της βιωμένης ζωής καθίστανται αλλόκοτα οικεία.

Η συνάντηση με τα νέα έργα της Pernille Koldbech Fich αφήνει τον θεατή κάπως προβληματισμένο αλλά ταυτόχρονα σοφότερο ως προς τη σημασία του να είναι κανείς άνθρωπος.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024