
Σε απόγνωση οι αγρότες στα Φάρσαλα – Ολική καταστροφή στις καλλιέργειες
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αγρότης και κάτοικος Φαρσάλων, Γιώργος Δρόσος, για το μέγεθος της καταστροφής που έφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός»
Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο αγρότης και κάτοικος Φαρσάλων, Γιώργος Δρόσος, για το μέγεθος της καταστροφής που έφερε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», αλλά και την επόμενη μέρα της θεομηνίας.
Σύμφωνα με τον κ. Δρόσο, η κακοκαιρία χτύπησε λίγες μέρες πριν από τη συγκομιδή του βαμβακιού και του καλαμποκιού με αποτέλεσμα 150.000 στρέμματα να καταστραφούν ολοσχερώς και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να ζημιωθούν περί τα 60.000.000 ευρώ.
«Η ζημιά ήταν καθολική, πρόκειται για βιβλική καταστροφή» υποστήριξε ο κ. Δρόσος και πρόσθεσε πως το φαινόμενο ήταν πρωτοφανές.
Τόνισε το γεγονός ότι λόγω της καταστροφής σε γεωργία και κτηνοτροφία, η επόμενη μέρα είναι αβέβαιη και ζήτησε από την κυβέρνηση οικονομική μέριμνα για τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.
Μάλιστα, είπε πως υπάρχει η δέσμευση να γίνουν άμεσα οι πληρωμές μέχρι και πριν από τα Χριστούγεννα.
- Τέλος στο θρίλερ Πάουελ – Ανοίγει ο δρόμος για τη νέα ηγεσία της Fed
- LIVE: Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης
- Επιπλέον 37.000 νοικοκυριά εντάσσονται στο «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»
- LIVE: Σάντερλαντ – Νότιγχαμ Φόρεστ
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Παυλόπουλος: Η Κοβέσι και οι Έλληνες δικαστικοί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κάνουν καλά τη δουλειά τους
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για τα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό