Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρές αντιδράσεις από φορείς του πολιτισμού για τα νέα μέτρα στην Αττική

Σφοδρές αντιδράσεις από φορείς του πολιτισμού για τα νέα μέτρα στην Αττική

Όπως αναφέρουν τα νέα μέτρα δεν έχουν καμία λογική καθώς αφορούν μόνο στις συναυλίες και όχι στις θεατρικές παραστάσεις

Σε διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ουσιαστικά ακυρώνουν όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρουν τα νέα μέτρα δεν έχουν καμία λογική καθώς αφορούν μόνο στις συναυλίες και όχι στις θεατρικές παραστάσεις.
«Επειδή έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανεκτικότητας από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που μας παρέχει ο νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε την ισονομία μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΔΠΕ

Πέρα από κάθε λογική , πέρα από κάθε πολιτική , πέρα από κάθε σεβασμό στη δουλειά μας, έρχεται η κυβέρνηση με τον παραλογισμό του διαχωρισμού αποκλειστικά και μόνο του μουσικού κλάδου, να κλείσει τις επιχειρήσεις μας και να αφήσει τους εργαζόμενους στον χώρο των συναυλιών εκτός από άνεργους και άφωνους. Κινδυνεύει η διασπορά από τη μουσική και όχι από το θέατρο, που υποδέχεται το κοινό στους ίδιους χώρους με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, με τους ίδιους ανθρώπους που κάθονται στα ίδια καθίσματα, φοράνε τις ίδιες μάσκες και κοιτάζουν την ίδια σκηνή! Επειδή έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανεκτικότητας από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που μας παρέχει ο νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε την ισονομία μας. Τιμάμε το θέατρο και δεν θα επιτρέψουμε στον παραλογισμό των αρμοδίων υπουργείων να μας βάλει σε διαμάχη με τους συνάδελφους θεατρικούς παραγωγούς και τους εργαζόμενους του θεάτρου, οι οποίοι πρέπει και αυτοί να εργαστούν όπως κι εμείς. Έχετε χάσει κάθε μέτρο γιατί ή θα υπάρχει ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους ή όχι. Αποφασίστε και μη μας κοροϊδεύετε.
Για τον ΠΣΔΠΕ
Η πρόεδρος
Κατερίνα Σταματάκη
H γραμματέας
Δήμητρα Μαντζούκα

Τα μέτρα για πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Επίσης, κλείνουν και οι κινηματογράφοι σε κλειστούς χώρους.

Επιβάλλεται ακόμη όριο 20 ατόμων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως οι γάμοι, τα βαφτίσια και οι κηδείες.

Τέλος, υπάρχει όριο 9 ατόμων σε συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Από το μέτρο αυτό τη… γλίτωσε η εστίαση, στην οποία θα εξακολουθούν να ισχύουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024