Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός - ΑΕΚ : Το «λιοντάρι» τους έκανε μια… χαψιά

Ολυμπιακός – ΑΕΚ : Το «λιοντάρι» τους έκανε μια… χαψιά

Η ομάδα του Πειραιά έκανε λοιπόν ένα θρυλικό νταμπλ και έδειξε πως δεν χαμπαριάζει από τερτίπια και τακτικισμούς. Έδωσε τις «απαντήσεις» στην ΕΠΟ και σήκωσε ένα ακόμα τρόπαιο.

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και την… ΕΠΟ και με τη νίκη του με 1-0 έκανε νταμπλ για την σεζόν 2019-2020.

Το γκολ του Ραντζέλοβιτς αποδείχθηκε «χρυσό» για την ομάδα του Πειραιά και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Σέρβος έχει αρχίσει να σκοράρει κατά ριπάς σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια των ερυθρόλευκων.

Κι όσο για το σκορ; Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει άνετα τρία και τέσσερα γκολ με τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε, με αποκορύφωμα βέβαια το πέναλτι που έχασε ο Ελ Αραμπί.

Δεν είναι υπερβολή λοιπόν να ισχυριστεί κάποιος ότι το κοντέρ θα μπορούσε να γράψει ξανά μεγάλο σκορ υπέρ του Ολυμπιακού.

Πάμε όμως να δούμε τον παίκτη που έκανε την διαφορά και «κατάπιε» όλους τους αντιπάλους του στον χθεσινό τελικό.

Ήταν λοιπόν μια εντυπωσιακή εμφάνιση από το «λιοντάρι» Μαντί Καμαρά. Ο νεαρός μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού έκανε τα πάντα κόντρα στους κιτρινόμαυρους κι επί της ουσίας έκανε μια… χαψιά όλο το κέντρο της ΑΕΚ.

Ήταν ο παίκτης που έκανε όλες τις δουλειές τόσο οργανωτικά όσο και ανασταλτικά και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως ο Καμαρά ήταν αυτός που έκανε την εξαιρετική ασίστ στον Ραντζέλοβιτς. Ήταν αυτός που «έχτισε» με κόψιμο την αντεπίθεση των ερυθρόλευκων και συνέχισε με την ωραία πάσα στον νεαρό Σέρβο.

Ήταν μια εμφάνιση που επιβεβαιώνει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο γιατί οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες έχουν στο μεταγραφικό τους «στόχαστρο» τον διεθνή άσο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ευτύχησε να έχει τον Αφρικανό σε μια πολύ μεγάλη βραδιά, καθώς πάνω στον Καμαρά «χτίστηκε» η επικράτηση των πρωταθλητών και ο διεθνής μεσοαμυντικός δικαίωσε τον Πορτογάλο τεχνικό.

Κανείς παίκτης της ΑΕΚ δεν μπορούσε να κοντράρει τον Καμαρά και ότι και αν δοκίμασε ο Καρέρα «σκόνταψε» πάνω στο «λιοντάρι» του θρύλου.

Ο νεαρός αμυντικός μέσος των πρωταθλητών ήταν εκεί για να πάρει πάνω του το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού αλλά και για να κόψει τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων.

Ήταν εκεί στα πολλά κόρνερ που κέρδισε η ΑΕΚ για να βοηθήσει την άμυνα της ομάδας του και στις στατικές φάσεις.

Με λίγα λόγια ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Καμαρά, τα δύο χρόνια που παίζει στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Πειραιά έκανε λοιπόν ένα θρυλικό νταμπλ και έδειξε πως δεν χαμπαριάζει από τερτίπια και τακτικισμούς. Έδωσε τις «απαντήσεις» στην ΕΠΟ και σήκωσε ένα ακόμα τρόπαιο.

Θα μπορούσε βέβαια να έχει πετύχει κι άλλα γκολ αλλά και το 1-0 ήταν αρκετό για να χαρίσει στους ερυθρόλευκους ένα ακόμα τρόπαιο, με τον Ραντζέλοβιτς να είναι ένα από τα πρόσωπα του τελικού.

Ο νεαρός Σέρβος έκανε ξανά την διαφορά και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ότι φωνάζει «παρών» στα μεγάλα παιχνίδια και αυτό το έχει αποδείξει τόσο ενάντια στον ΠΑΟΚ όσο και κόντρα στην Ένωση.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε πως ήταν πολύ σημαντικό για τον Βασίλη Τοροσίδη ότι αποχωρεί από τους αγωνιστικούς χώρους κατακτώντας νταμπλ.

Αυτό άξιζε σ’ έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ελληνικού ποδοσφαίρου και είναι μεγάλη υπόθεση για τον αρχηγό των πειραιωτών ότι πανηγύρισε την κατάκτηση ενός ακόμα τροπαίου.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να επισημάνουμε την πολύ καλή παρουσία που είχε ο 17χρονος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Τζολάκης. Είχε πάνω απ’ όλα ηρεμία στο παιχνίδι του και καθαρό μυαλό. Όποτε χρειάστηκε ήταν «παρών» και ήταν μεγάλη υπόθεση πως είχε καλό παιχνίδι με τα πόδια.

Μεγάλο κέρδος και αυτό για τους πρωταθλητές.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024