Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έδιωξε ο Big Brother τον Κρητικό. Όλοι εμείς τον διώξαμε! Και θα το κάνουμε ξανά αν χρειαστεί

Δεν έδιωξε ο Big Brother τον Κρητικό. Όλοι εμείς τον διώξαμε! Και θα το κάνουμε ξανά αν χρειαστεί

Η νεολαία έχει κριτική σκέψη. Έχει άποψη, πυγμή και δεν «μασάει» τα λόγια της. Έδειξαν πως δεν είναι αυτοί τα πρόβατα που βλέπουν ότι τους «πασάρουν», ούτε εκείνοι που αγαπούν την trash και ζητωκραυγάζουν με ότι σκουπίδι κυκλοφορεί. Η νεολαία είναι εδώ και είναι ενεργή

Ένα βίντεο στο Twitter ήταν αρκετό ώστε να δημιουργηθεί εξωφρενικά γρήγορα ένα μαζικό διαδικτυακό κίνημα κατά του χυδαίου και σεξιστικού περιεχομένου που προβλήθηκε στο Big Brother.

Η φράση από μόνη της άλλωστε σοκάρει: «Πάω κάθε μέρα σε μια, να αδειάσω το πακέτο…αλλιώς έχει βιασμό», ακούγεται να λέει ο παίκτης, ενώ κανείς από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση δεν φαίνεται να αντιδρά.

Η κινητοποίηση άμεση και όπως αποδείχτηκε εν τέλει αποτελεσματική.

Το διαδικτυακό κίνημα κατά του σχόλιου περί βιασμού πήρε σάρκα και οστά σε λιγότερο από 24 ώρες.

Επέλεξε όνομα, το # cancelbigbrothergr, επέλεξε γραμμή (την τιμωρία του παίκτη και κατ΄επέκταση όσων άφησαν να βγει η χυδαία φράση προς τα έξω) και έτσι όλοι οι χρήστες μαζί σαν μία γροθιά ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν τα social media με σχόλια προκειμένου όλοι να μάθουν πως τελικά ο πάτος δεν έχει… πάτο.

Το αυτονόητο έγινε πράξη. Δεν υπήρξε κανείς που να πάρει το μέρος του παίκτη. Δεν υπήρξε κανείς που να τον δικαιολογήσει ή έστω να πει πως το είπε «βιαστικά και χωρίς να σκέφτεται». Ακόμη όμως κι αν υπήρξε χάθηκε με μιας στην μαύρη τρύπα του διαδικτύου.

Υπήρξαν μόνο χιλιάδες αν όχι εκατοντάδες άνθρωποι που άνοιξαν τα social media, είδαν το εξοργιστικό βίντεο και αποφάσισαν να εκφράσουν με τη σειρά τους την οργή τους και να καταδικάσουν αυτό το χυδαίο θέαμα.

Φυσικά όχι μόνο έκαναν το αυτονόητο, αλλά εν μέρει απέδειξαν πως η νεολαία έχει κριτική σκέψη. Έχει άποψη, πυγμή και δεν «μασάει» τα λόγια της. Έδειξαν πως δεν είναι αυτοί τα πρόβατα που βλέπουν ότι τους «πασάρουν», ούτε εκείνοι που αγαπούν την τρας και ζητωκραυγάζουν με ότι σκουπίδι κυκλοφορεί. Η νεολαία είναι εδώ και είναι ενεργή. Ξέρει να αντιδρά και ξέρει πως κανένας «Μεγάλoς η Μικρός Αδελφός» ΔΕΝ μπορεί να τους αποχαυνώσει. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση και τα ΜΜΕ δεν έμειναν με τα χέρια σταυρωμένα. Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις. Γρήγορα μάλιστα κυκλοφόρησαν και άρθρα γνώμης που έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα, ενώ δεν ήταν λίγοι οι δημοσιογράφοι που ζήτησαν από το ΕΣΡ να παρέμβει… χτες.

Δείτε επίσης

Σε μια κοινωνία – απόπατο ακόμη και η κουλτούρα του βιασμού περνάει

Πολλοί ήταν εκείνοι που μνημόνευσαν την Ελένη Τοπαλούδη και το άδικο τέλος της, άλλοι μίλησαν για έγκλημα και φυσικά πολλοί αναφέρθηκαν στο άρθρο 15 του Συντάγματος σχετικά με τα δικαιώματα στην τηλεόραση και τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου.

Ακόμη και τα κόμματα πήραν θέση, καταδικάζοντας ομόφωνα το περιστατικό, ενώ μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για χυδαίο και σεξιστικό περιεχόμενο που παραπέμπει ακόμη και σε εγκληματική πράξη.

Εν τέλει τα ξημερώματα της Κυριακής κυκλοφόρησε ένα στεγνό βίντεο στο οποίο βλέπουμε τον παίκτη να «τα ακούει» από τον Big Brother, να ζητάει συγγνώμη και να σιωπά όταν ακούει πως θα αποχωρήσει από το παιχνίδι.

Η φωνή πίσω από τον Μεγάλο Αδελφό καταδίκασε το εμετικό σχόλιο που έκανε ο παίκτης και τον έδιωξε από το ριάλιτι. Δεν φάνηκε κανείς άλλος να γνωρίζει κάτι μέσα από το σπίτι, ενώ η live κάμερα έκλεισε την ώρα που κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει εικόνα από το σπίτι.

Ωστόσο ήταν αυτή η αντίδραση αρκετή; Μπορεί ένα τέτοιο σχόλιο να ξεχαστεί από την μία μέρα στην άλλη; Και στο κάτω κάτω ποιος θα μας εξασφαλίσει πως δεν θα υπάρξει κι άλλος «Κρητικός» που θα πει ίδια και χειρότερα, χυδαία, πρόστυχα και σιχαμερά σχόλια που παρουσιάζουν τις γυναίκες ως σκεύη ηδονής.

Η πατριαρχία,η κουλτούρα βιασμού,η ομοφοβία ο ρατσισμός δεν κλείνει απλά κλείνοντας την τηλεόραση. Και στο κάτω κάτω δεν έδιωξε ο Big Brother τον Κρητικό… όλοι εμείς τον διώξαμε. Και θα κάνουμε το ίδιο για όποιον τολμήσει να μιλήσει ξανά τόσο χυδαία.

Sports in

Βασίλης Σπανούλης: Γεννημένος νικητής (vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κορυφαίος ως παίκτης. Και ήδη σε 1,5 χρόνο έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα ως προπονητής, καταρρίπτοντας έναν πολύ ιδιαίτερο... μύθο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024